Pleșoianu susține că vrea să apere societatea de "învârtoşarea şi îmbăţoşarea paroxistică a propriului ego" ai acestor conducători de instituţii.

"Voi propune în mod categoric o modificare legislativă în sensul LIMITĂRII numărului de ani cât poate ocupa cineva funcții de conducere în servicii… Dincolo de ce s-a vorbit efectiv azi la Comisie (voi reveni cu detalii), ȚÂFNA și AROGANȚA… supremă a Directorului STS Marcel Opriș sunt argumentul… suprem pentru a introduce, prin LEGE, o limitare. Altminteri, societatea nu poate fi protejată de învârtoșarea și îmbățoșarea PAROXISTICĂ a propriului EGO în cazul celor care ocupă poziții esențiale în stat!", a scris, miercuri, Liviu Pleșoianu pe contul său de Facebook.

La audierea de marți în Comisia de anchetă a prezidențialelor din 2009, STS Marcel Opriș a fost vizibil iritat de întrebările deputatului PSD Liviu Pleșoianu. Directorul STS a spus că a crezut că a venit la o comisie unde se discută lucruri serioase.

"Pentru 2010, dacă vorbim despre servicii, am remarcat faptul că față de 2009, SRI a avut 0% creștere, SIE a avut 1,52%, iar STS a avut o creștere de 39,84%. Ne puteți explica ce anume a determinat această creștere?", a spus Liviu Pleșoianu.

Marcel Opriș a răspuns: "Ce legătură are întrebarea cu alegerile din 2009? Eu pot să răspund la întrebare, dar nu văd legătura. Noi trimitem lunar, la Comisia de Apărare, documente cu privire la activitate STS. Poate vă amintiți că România era în proces de pregătire pentru aderare la Schengen. Mă așteptam să vin la o comisie în care să se discute lucruri serioase legate de alegeri, mai puțin informații vehiculate prin presă. (…) Nu are nicio legătură cu alegerile. Alocarea fondurilor s-a făcut cu mult înainte de 2010. (…) Când sunt asemenea întrebări sau lucruri care sunt construite parcă să dea pretext la discuții… nu pot decât să mă minunez. Înțeleg că trebuie să răspund etern la aceleași întrebări sau să fac documentare pentru persoanele care au acces la sursele de informație, dar nu le citesc. Este suficient ca cineva să citească bugetul pentru a înțelege. Este un document public. Acestea sunt interpretări răutăcioase într-o încercare forțată de a face legătura între un eveniment electoral și așa-zisa alocare de buget. Nu există nicio legătură. Dimpotrivă! La momentul când au început să circule astfel de interpretări, am dat și răspunsul potrivit. De obicei, acesta nu este publicat".

Apoi, Liviu Pleșoianu l-a întrebat pe Marcel Opriș dacă în noaptea alegerilor prezidențiale din 2009 a avut orice tip de comunicare cu George Maior, Laura Codruța Kovesi, Florian Coldea, Gabriel Oprea sau Traian Băsescu.

"Nu. La ora 01:30 dormeam. Îmi ajunsese o zi de lucrat", a răspuns Marcel Opriș.