Evenimentul Zilei > International > Deputat britanic inculpat pentru agresiune sexuală. Ce a urmat
Deputat britanic inculpat pentru agresiune sexuală. Ce a urmat

Deputat britanic inculpat pentru agresiune sexuală. Ce a urmat

Un deputat conservator britanic a fost inculpat luni pentru agresiune sexuală asupra a două femei a fost suspendat din Partidul Conservator. 

În prezent Consrvatorii nu mai dispun decât de o majoritate de două voturi în parlament.

Charlie Elphicke, de 48 de ani, a fost inculpat pentru trei capete de acuzare de agresiune sexuală, au anunţat parchetul şi poliţia în comunicate separate.

Deputatul de Dover şi Deal (sud-vestul Angliei) este acuzat că a agresat o femeie în 2007 şi o alta în două rânduri în 2016. El urmează să compară în faţa tribunalului londonez Westminster Magistrates pe 6 septembrie.

„Charlie Elphicke neagă de la început orice act reprobabil”, a declarat avocata sa Ellen Peart. „El se va apăra cu putere şi are încredere în faptul că îşi va spăla onoarea”, a adăugat ea.

Deputatul a fost suspendat pentru prima dată din Partidul Conservator în noiembrie 2017, atunci când acuzaţiile de agresiune sexuală au apărut, fiind reintegrat în decembrie 2018 de premierul Theresa May, cu puţin timp înainte de un vot de încredere care o viza.

El a fost din nou suspendat luni, ceea ce înseamnă că majoritatea Conservatorilor în Camera Comunelor nu mai este decât de două voturi, cu 320 de aleşi – în care sunt incluşi şi cei zece deputaţi ai partidului aliat nord-irlandez DUP – faţă de 318, ceea ce nu va facilita sarcina viitorului prim-ministru care ar urma să acceadă miercuri la putere, Boris Johnson aflându-se în postura de favorit.

Fost avocat în domeniul fiscalităţii, Charlie Elphicke a fost ales pentru prima oară în parlament în 2010, scrie Agerpres.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: