Evenimentul Zilei > Horoscop > Demonul din zodia ta. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Demonul din zodia ta. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Demonul din zodia ta. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Eşti între trecut şi viitor! Închide cu hotărâre un capitol, o etapă, din viaţa ta şi nu uita că ambiţia e principala ta sursă de energie. Îndrăzneşte, pentru că norocul ajută pe curajoşi!

4 martie

 

Demonul din zodia ta. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

 

Pe 4 martie s-au născut Antonio Vivaldi, Margaret Osborne Du Pont, Miriam Makeba, Chris Rea, Jim Clark, Gabriel Gafiţa.

 

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii de santinelă în eternitate: Gherasim de la Iordan, Pavel şi Iuliana sora lui.

 

Dar, în “Kalendar”, este a patra babă, pe nume Ileana, sau Lia. Dacă este timp frumos şi ţi-ai ales baba această, trebuie să ştii că vei fi plăcut tot anul, va fi armonie şi belşug în familie!

 

Pentru generaţia mea, 4 martie poate să însemne doar un singur lucru: amintirea teribilului cutremur din 1977, de la ora 9 şi 22 de minute, seara. Cele 55 de secunde, fatale, pentru mulți români!

 

Parcă a fost ieri! Nu aş vrea să dau curs amintirilor, sunt prea puternice şi bunul Dumnezeu m-a blestemat cu darul să nu uit nimic, să am memorie “cinematografică” – dar cu titlu anecdotic pot să spun că marele cutremur m-a prins, în pat, citind cartea lui Dwight Eisenhower, “Cruciadă în Europa”, apărută, pe atunci, la “Editura Politică”. Pe timpul acela cărţile se vindeau imediat, mi-au trebuit câteva luni ca să fac rost de un exemplar printr-o “cunoştiinţă”. Nu ştiu ce s-a întâmplat, dacă americanii au debarcat, sau dacă au câştigat războiul (sic) de atunci nu am mai luat cartea aceea în mână!

 

Tânăra şi frumoasa mea soţie statea pe un fotoliu şi se uita la filmul acela bulgăresc, parcă “Dulce şi amar”, eu nu mă uitam, de atunci, la televizor. Cărţile şi cărţile, apoi cărţile şi VSH, acum cărţile şi DVD.

 

Pentru prima dată în viaţă, Berbeaca mea de soţie nu mi-a comentat ce i-am cerut să facă și a fugit imediat în braţele mele, în micul hol dintre sufragerie, baie şi dormitor, la o intersecţie de structuri de rezistenţă. Asta i-a salvat viaţa. Apoi bibliotecile s-au prăbuşit, pe fotoliul unde fusese soţia mea cu câteva secunde mai înainte, aruncând speriate, fâlfâind din pagini, zeci şi sute de cărţi. Televizorul a căzut şi el, pe ecran, pe tub, s-a spart cu pocnet mare, umplând casa cu milioane de steluţe, un fel de poleială argintie. Am pierdut atunci multe lucruri de preţ, servicii de porţelan coajă de ou, aflate în familia mea de cinci generaţii, cristaluri adevărate, strălucitoare, nu imitaţiile cu 24% plumb, care, să ştiţi şi domniile voastre, sunt semi-cristal! S-a salvat doar câte o ceşcuţă, câte un pahar, câte o farfurioară. Atât.

 

Apoi, în acea noapte, soarta m-a dus, împreună cu un bun prieten, un genist, inginer militar, prin tot Bucureştiul. Amintiri teribile! Dar, timpul trece şi parcă un drăcuşor seismic îmi spune să citesc din nou aventurile celui de al Doilea război mondial, relatate de Eisenhower!

 

Țin să fac observația că atunci a fost Lună Plină. Nu este nicio insinuare, după cum, pe front, nu cad două proiectile în același loc, tot așa nu pot avea loc două catastrofe seismice, în aceiași zi calendaristică, cel puțin așa susține, pe DOA, Angel, un astronom și astrolog foarte bun.

 

De atunci, de la marele cutremur, România a început să cadă. Nu se ştie ce s-a pierdut, ce s-a distrus atunci. Se şopteşte, se zvoneşte, se spune… că a fost vorba de oameni! În Bucureşti s-a distrus, parcă la comandă, aproape numai centrul locuit de persoane importante. Au încetat din viaţă mai mult de șapte sute dintre oamenii de valoare ai ţării, savanţi, directori de mari întreprinderi, ofiţeri superiori, actori şi cântăreţi de neînlocuit, oameni de media, ingineri, arhitecţi, medici, membrii marcanţi ai serviciilor secrete şi ai partidului. Sigur că toţi oamenii sunt de valoare, dar aceştia puteau să ţină în frâu, prin competenţa lor, pe Ceauşescu şi clica lui și să facă ce trebuie, pentru țară.

 

 

Pe DOA, astronomul și astrologul David, de la Paris, un tânăr capabil care promite să devină un bun astrolog, m-a întrebat ceva despre demoni și astrologie. Vorbim cu ușurință despre „demonii noștri interiori” pentru a descrie partea întunecată care se află în fiecare dintre noi, despre care suntem mai mult sau mai puțin conștienți și care permitem să fie exprimată mai mult sau mai puțin, în detrimentul altora și/sau al propriei noastre evoluții pozitive.

Expresia „fiecare își duce crucea lui” ne duce cu gândul și la această noțiune de diavoli personali. Deoarece, fiecare are handicapurile sale, greșelile sale, momentele penibile, depresiile și necazurile,  greu de suportat pe calea înălțării sufletului. Înălțarea, așa de grea, de rară și de elitistă.

Să vedem cum se poate regăsi acest simbolism în cele douăsprezece semne ale zodiacului. Așa se face că, departe de orice noțiune de religie și exorcism, vom descoperi ceea ce ar putea fi numit Zodiac demonic.

 

Să încercăm mai întâi să definim, în termeni simpli, populari și nu teologici, ce este diavolul. Diavolul este eroarea, prostia, minciuna, hoția, lăcomia, nedreptatea, criminalitate etc etc Tot ce este negativ, partea întunecată a Forței.

Astrologic, prin urmare, este cea mai negativă, cea mai dezavantajoasă influență a planetelor. Care se îndreaptă împotriva nativului, sau împotriva mediului său și exercită o influență regresivă asupra lumii.

Astfel, latura diabolică a unui semn și latura pozitivă, angelică sau chiar divină a acestui același semn (sic) pornesc de fapt din aceealași simbolism: există în principiu o funcție (pentru Mercur, de exemplu, o funcție de dispersie) care poate fi primit ca beneficiu (deschidere către lume) sau folosit necorespunzător (manipulare, minciună, superficialitate).

Fiecare semn ar putea avea tendința de a acționa armonios sau negativ, în funcție de interese și influențe.

Cu toate acestea, răul este inseparabil și necesar pentru bine și lumină. William Kingford, un scriitor catolic, arheolog canadian, nu a ezitat să spună ” Satana este umbra Domnului!” Pentru că nu poate exista rău dacă nu există bine și invers. Motiv găsit și în Zoroastrianism, dualitatea bine-rău.

 

Prin urmare, trebuie înțeles că răul participă la bine, dar nu există în sine: răul este o perversiune, o corupție a binelui.

 

Defectele, viciile și devierile sunt, prin urmare, doar rezultatele utilizării greșite a forțelor de bază perfect neutre, spune Carl Gustav Jung.

Aici atingem noțiunea de liber arbitru: omul primește, în viața lui, un anumit număr de trăiri, evenimente și informații care se vor filtra prin el, prin personalitatea și conștiința sa. Unele dintre aceste afluxuri vor fi returnate pentru partea luminoasă, bună, altele, deghizate în egoism, rautate, sau prostie vor deveni o cauză de nenorocire pentru individ sau pentru anturajul său. Barlet, în „Geniile planetare” , declară pe acest subiect: „ Răul este consecința fatală a refuzului creaturii libere, dar limitate, de a accepta planul cosmic infinit al Domnului ”.

Să începem prin întocmirea tabelului sumar al zodiacului nostru demonic, întâi zodia și planeta guvernantă, apoi demonul, geniul zodiacal, spun unii autori și caracteristica negativă, catolicii ar spune păcatul capital:

 

Berbec / Marte Lucifer mândria
Taur / Venus Mamona lăcomia
Gemeni / Mercur Astaroth minciuna
Rac / Luna Piton perfidia
Leul / Soare Asmodeus desfrânarea
Fecioara / Mercur Sargatanas meschinăria
Balanta / Venus Belphegor lenea
Scorpion / Marte Eurynome cruzimea
Sagetator / Jupiter Leviatan invidia
Capricorn / Saturn Baphomet frica
Varsator / Jupiter Satana iluzia
Pesti / Saturn Belzebut zgârcenia

 

Atunci când, în horoscop apar aceste defecte majore, prin aspecte sau configurații, ele trebuie să fie analizate, în context, dar sunt deseori legate de aceste corelații de bază.

 

Trebuie să încercăm, în special, să notăm semnul solar reprezentativ pentru personalitatea noastră și să evităm, pe cât putem, caracteristica demonică a zodiei respective. Suntem sensibil la păcatul respectiv, mai mult decât alte zodii.

Evident, ca întotdeauna, doar interpretarea întregii teme va putea indica clar cele mai mari defecte, erori și deficiențe ale unui individ. Simpla cunoaștere a semnului său solar, zodia, va putea orienta cercetarea la nivel global către defectele majore evidente. Rețineți, însă, că, în unele cazuri, studiul personalizat al temei poate invalida aceste tendințe de bază.

 

Cu demonii nostri personali, sau fară, sa stiti ca nimeni nu poate schimba faptul ca maine este o alta zi!

 

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: