Doar primarul orașului, Nicolae Robu, a ratat începutul parade. Edilul a întârziar 10 minute, drept pentru care s-a străduit să își facă intrarea rapid în zona oficială, printre boscheți.

La evenimentul care a debutat la ora 11 au luat parte 352 militari și 35 mijloace auto din partea Ministerul Apărării Naționale, 115 pompieri militari și 15 mijloace auto de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat, 174 jandarmii și 14 mjloace auto de la Gruparea Mobilă de Jandarmi , 28 polițiști și 14 mijloace auto din partea Poliţiei de Frontieră, 40 polițiști și 13 mijloace auto de la IPJ Timiş, 26 agenţi și 14 mijloace auto din partea Poliţiei Locale Timişoara, 15 persoane și cinci mijloace auto de la Penitenciarul Timişoara şi două persoane şi un vehicul de la SRI.
După parada militară au urmat mai multe demonstrații. Mascații de la Serviciul de Acțiuni Speciale au pus la pământ doi spărgători înarmați, în timp ce un echipaj SMURD a scos o victimă încarcerată dintr-o mașină, iar jandarmii au imobilizat cu ajutorul câinilor mai mulți suspecți, în timp ce escorta de la Penitenciar a zădărnicit o tentativă de evadare.