De altfel, gestul medicului Macovei era unul preconizat încă din urmă cu câteva zile când și-a exprimat dorința de a părăsi funcția de director de îngrijiri și asistenta medicală Doina Chirap. Până la data depunerii demisiei, medicul nu putea fi dat afară, fiind în concediu medical.

Director medical interimar este locotenent-colonel medic Dinu Chioralia, urmând ca în perioada următoare actualul management militar al spitalului să desemneze, pe durată limitată, un alt Comitet Director interimar care să asigure conducerea, după plecarea medicilor militari.
Coordonatorul militar al Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, generalul dr. Ionel Oprea, prefațase de joi seară această demisie, declarând că dr. Mircea Macovei „s-a pronunțat demult că nu dorește să continue”.

Despre această situație, generalul a afirmat că „s-a acordat prea multă atenție” , iar acuzațiile care i-au fost aduse doctorului Macovei vor fi cercetate de organele abilitate „și se va afla adevărul”.

„Este un om cu mult bun-simț, la fel ca și alte persoane din Comitetul Director, și care intenționează să se retragă”, a declarat generalul Oprea.

Coordonatorul militar al spitalului a mai afirmat că acum focarul de COVID care a fost la această unitate medicală „este controlat” și în 10-14 zile sunt speranțe că lucrurile vor sta mult mai bine.

Potrivit generalului, la această oră circa 60% din capacitatea spitalului este restabilită, față de 10-15%, cât era când a fost instituită conducerea militară, la începutul lunii aprilie, potrivit monitorulsv.ro