Victoria’s Secret a angajat primul fotomodel transsexual din istoria sa.

Agentul modelului, Erio Zanon, a transmis, luni, că Valentina Sampaio, o braziliancă, în vârsă de 22 de ani, a fost angajată pentru a lucra la catalogul VS Pink, linia atletică a companiei.

Zanon a mai spus că Valentina Sampaio „crede că jobul primit reprezintă o oportunitate să doboare barierele” în industria modei.

Angajarea modelului transgender este văzută de unii ca un pas care trebuia făcut acum mult timp, în timp ce alții laudă compania pentru decizia luată.

„Ar trebui să avem transsexuali în show? Nu. Eu nu cred că ar trebui să avem. De ce nu? Pentru că acest show este o fantezie. Este un program de 42 de minute de divertisment special”, declarase Ed Razek, director de marketing al companiei de modă.

Razek a demisionat din funcția pe care o deținea la Victoria’s Secret la câteva zile după anunțul privind angajarea fotomodelului transsexual.

„Nimic nu o deosebeşte de Gisele, Daria, Edie sau Anna, cu excepţia unui mic detaliu: Valentina, noua ‘femme fatale’, s-a născut băiat. Un detaliu pe care nu am dori să-l subliniem, deoarece este un accident în viaţa acestor femei, pe care ele şi-ar dori să-l uite”, nota atunci într-un editorial Emmanuelle Alt, redactor-şef al revistei Vogue Paris.

Valentina Sampaio va fi prezentă într-unul din noile cataloage ale colecţiei Pink pe care Victoria’s Secret o va lansa la mijlocul lunii august, potrivit digi24.ro

Te-ar putea interesa și: