Evenimentul Zilei > International > DEMISIE BOMBĂ. Vicepremierul ar fi ABUZAT mai multe femei
DEMISIE BOMBĂ. Vicepremierul ar fi ABUZAT mai multe femei

DEMISIE BOMBĂ. Vicepremierul ar fi ABUZAT mai multe femei

Vicepremierul israelian Silvan Shalom, un politician cu vechime în partidul Likud al premierului Benjamin Netanyahu, a demisionat duminică după ce o serie de articole din presă au vehiculat informaţia că ar fi hărţuit mai multe femei de-a lungul carierei sale, potrivit Agerpres.

Media israeliene au relatat în ultimele zile că mai multe femei s-au plâns că Shalom le-ar fi hărţuit sexual. Procurorul general a cerut duminică poliţiei să investigheze acuzaţiile.

"Familia m-a susţinut deplin, dar nimic nu justifică preţul pe care ar urma să-l plătească. În aceste condiţii, am decis să demisionez din poziţia mea de ministru şi membru al Knessetului", a precizat ministrul într-o declaraţie.

Shalom nu este primul politician israelian de cel mai înalt nivel forţat să demisioneze din cauza unor acuzaţii legate de abuzuri sexuale.

Fostul preşedinte israelian Moshe Katsav şi-a încheiat mandatul în 2007 şi a fost ulterior condamnat la şapte ani de închisoare după ce a fost condamnat pentru faptul că a violat de două ori o colaboratoare în timp ce era ministru în anii '90 şi pentru faptul că a agresat sexual alte două femei care au lucrat cu el pe vremea când era preşedinte. Katsav a negat că ar fi comis vreunul din faptele incriminate.