Evenimentul Zilei > International > Se cere DEMISIA PAPEI FRANCISC! Este ACUZAT că ar fi ACOPERIT abuzurile Cardinalului McCarrick
Se cere DEMISIA PAPEI FRANCISC! Este ACUZAT că ar fi ACOPERIT abuzurile Cardinalului McCarrick

Se cere DEMISIA PAPEI FRANCISC! Este ACUZAT că ar fi ACOPERIT abuzurile Cardinalului McCarrick

Corupția a ajuns la vârful ierarhiei Bisericii, a declarat fostul ambasador al Vaticanului în SUA într-o scrisoare prin care îi cere Papei Francisc să demisioneze.

Fostul ambasador al Vaticanului în Statele Unite a scris o scrisoare explozivă în care pretindea că Papa Francisc știa despre acuzațiile de abuz sexual împotriva fostului Cardinal Theodore McCarrick de ani de zile, dar a ales să-l acopere. Extraordinara scrisoare de 11 pagini a fost publicată duminică de Registrul Național Catolic și LifeSiteNews și este atribuită Arhiepiscopului Carlo Maria Viganò.

NBC News titrează că nu a putut fi confirmată autenticitatea scrisorii sau pretențiile sale. "Papa Francis trebuie să fie primul care să dea un exemplu pozitiv cardinalilor și episcopilor care au acoperit abuzurile lui McCarrick și să-şi dea demisia împreună". El a mai afirmat că înalții oficiali ai Vaticanului au știut încă din 2000 că McCarrick a invitat în mod regulat tinerii seminariști în patul lui, şi culmea,  l-au promovat.

Viganò a mai scris că Papa Benedict al XVI-lea a impus în cele din urmă sancțiuni asupra lui McCarrick în 2009 sau 2010, ordonându-i să se retragă într-o viață de rugăciune și penitență, dar că papa Francisc a ales să-l reabiliteze ridicându-l la rangul de "consilier de încredere". Vaticanul, deocamdată, tace.

În scrisoare, Vigano a scris că l-a informat pe Francis despre acuzațiile împotriva lui McCarrick imediat după ce a fost ales în 2013

Fostul diplomat al Sfântului Scaun a adăugat că a fost surprins să afle că McCarrick, care a slujit ca arhiepiscop de Washington din 2001 până în 2006, a început să călătorească în misiuni, în numele bisericii, imediat după conversația sa cu papa Francisc. McCarrick a trebuit să se pensioneze în calitate de arhiepiscop în 2006, când a împlinit 75 de ani, dar a devenit un emisar al Vaticanului, după ce a fost ales Papa Francisc. Acesta călătorește în puncte fierbinți internaționale precum Iranul și  face lobby pentru parlamentarii din Washington.

Declaraţia papei Francisc din Knock, Irlanda de Vest

"Niciunul dintre noi nu poate să nu fi fost mișcat de poveștile tinerilor care au suferit abuzuri, şi li s-a furat inocența", a declarat astăzi papa Francisc în timpul unui discurs din Knock, Irlanda de Vest.  "Această rană deschisă ne provoacă să fim fermi și hotărâți în căutarea adevărului și dreptății", a adăugat el. "Eu cer iertarea Domnului pentru aceste păcate și pentru scandalul și trădarea simțită de atâția alții în familia lui Dumnezeu", aconcluzionat Papa Francisc.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: