Evenimentul Zilei > Social > Demers unic în județul Brăila. Fond de investiții pentru ajutorarea comunității locale
Demers unic în județul Brăila. Fond de investiții pentru ajutorarea comunității locale

Demers unic în județul Brăila. Fond de investiții pentru ajutorarea comunității locale

Societatea Agricost din Brăila face sponsorizări de sute de mii de euro în proiecte sociale pentru comunitatea locală.

Inițiativă inedită. Societatea Agricost din Brăila vrea să creeze un fond de investiții pentru județul Brăila, în valoare de 500.000 de euro, banii urmând să fie investiți în domeniile Cultură, Educaţie, Sport şi Sănătate, potrivit fermierinromania.ro.

Compania a făcut sponsorizări de peste 260.000 de euro, în diferite proiecte cu impact social, a declarat Gianina Ioniţă, director executiv Agricost – Al Dahra.

Astfel, mai multe școli și grădinițe din Insula Mare a Brăilei au fost dotate cu mobilier și echipamente IT din sumele alocate de Agricost.

Școlile şi grădiniţele din comunele Măraşu şi Frecăţei și-au schimbat în totalitate mobilierul și au cumpărat echipamente electronice din banii donați de companie. Compania a susținut financiar echipa locală de handbal feminin, Crucea Roșie și asociații culturale.

Viitorii specialiști în agricultură, sprijiniți financiar
.
Compania organizează anual stagii de practică pentru studenți și elevi, în baza parteneriatelor încheiate cu instituții de învățământ, dându-le tinerilor care urmeează cursuri cu profil agricol posibilitatea de a afla noile tehnologii și tehnicile de lucru din fermele Agricost.

Fermierii din România se reunesc anual în Insula Mare a Brăilei, într-un schimb de experiență folositor pentru agricultura românească. În cadrul acestor întâlniri , specialiștii Agricost prezintă o serie de soluții de ultima oră, începând cu tehnici agricole folosite pentru creșterea randamentelor culturilor simultan cu măsuri de protecție a solului, până la prezentarea noilor tehnologii utilizate în fermele administrate de companie și a avantajelor acestora. Peste 2.000 de persoane, fermieri, studenți, producători de utilaje agricole, reprezentanți ai organizațiilor de profil au participat la ediția din acest an a reunirii.

Agricost a fost anul trecut unul dintre cei mai mari producători de porumb din România, fiind principalul angajator din domeniul producției vegetale. Compania a obținut cel mai bun rezultat din punctul de vedere al profitului la categoria companiilor care își desfășoară activitatea în sectorul vegetal și al producției de carne locale.