Chiar dacă domnul Donald Tusk se consolează după Brexit  trasând granițe noi pe harta Regatului Unit, până la independența Scoției mai e un drum lung de parcurs. Mai ales că Partidul Național Scoțian (oare cine o fi dat acest nume unuia dintre cele mai progresiste partide din lume în ceea ce privește aplicarea ideologiei LGBT și atitudinea față de imigranți?) are probleme mult mai stresante, mai exact un ditamai scandal pe care l-am putea numi, fără să exagerăm prea tare, de hărțuire a unui minor.

Ca să vă lămuriți despre ce este vorba,  iată un pasaj consistent din progresistul ziar  The Guardian: „Secretarul finanțelor din Scoția, Derek Mackay, și-a dat demisia și a fost suspendat din funcția de membru al Partidului Național al Scoției, cu câteva ore înainte să prezinte bugetul de anul viitor, după ce a apărut (în presă n.r. ) informația că trimitea mesaje unui băiat de 16 ani”.

„Îi trimitea mesaje” e un mod destul de ciudat de a prezenta lucrurile. Potrivit metro.co.uk a fost vorba de nu mai puțin de 270 de mesaje trimise adolescentului de către politicianul în vârstă de 42 de ani. În unele dintre ele îi spunea că este „drăguț”, în altele vorbea despre noua tunsoare a adolescentului. Există, însă și mesaje în care Derek Mackay  îl invita pe băiat la cină sau la  un eveniment parlamentar.

Conform ziarului The Scottish Sun, cel care a scos la lumină întreaga poveste, politicianul l-a abordat din senin pe elev atât pe Facebook cât și pe Instagram, iar curtea grețoasă pe care i-a făcut-o a ținut mai bine de șase luni.

Imediat ce adevărul a ieșit la lumină, Derek Mackay, tată a doi copii, și-a cerut scuze atât băiatului, cât și familiei acestuia și și-a înaintat demisia cu efect imediat premierului scoțian Nicola Sturgeon.

Să nu credeți, însă, că Mackay era vreun „tehnocrat” oarecare ales să se ocupe de finanțele scoțiene în lipsa unui candidat mai bun. Conform  The Guardian, Mackay este un membru de vechi și important al partidului, de fapt una dintre cele mai importante figuri politice. Mulți vedeau în el un posibil urmaș al Nicolei Sturgeon în fruntea Partidului Național Scoțian.

Din punctul meu de vedere, toată această grețoasă poveste este simptomatică pentru ceea ce se întâmplă în establishmentul occidental. Acești oameni, care resping violent orice morala creștină, își acoperă acțiunile cu tot felul de predici despre umanism și drepturile omului. În spatele cuvintelor se află, însă, de foarte multe ori, porniri bolnave. Dovada? Derek Mackay este doar un nume pe lista în care figurează politicieni mult  mai cunoscuți, precum Dominique Strauss-Kahn sau Frédéric Mitterrand, despre ale căror „aventuri sexuale” a aflat lumea întreagă.

 

Te-ar putea interesa și: