Evenimentul Zilei > International > Delegația SUA, atacată cu focuri de armă la funeraliile lui Jovenel Moise VIDEO
Delegația SUA, atacată cu focuri de armă la funeraliile lui Jovenel Moise VIDEO

Delegația SUA, atacată cu focuri de armă la funeraliile lui Jovenel Moise VIDEO

Incident armat incredibil. Delegația SUA a fost atacată cu focuri de armă. Tulburătoarele evenimente au avut loc vineri, la funeraliile preşedintelui haitian Jovenel Moise. Liderul din Haiti a fost asasinat pe 7 iulie de mercenari străini.

Protestatarii furioși și-au revărsat nervii asupra delegației americane. După focurile de armă, forțele de ordine au intervenit și au dispersat masa de protestatari.

Membrii delegaţiei americane au fost escortaţi urgent la vehicule după ce au fost auzite focuri de armă la funeralii. Forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii violenţi.

 

Nu au fost semnalate victime în urma incidentelor.

Delegaţia SUA prezentă la funeraliile preşedintelui Jovenel Moise este condusă de ambasadorul american la Naţiunile Unite.

Funeraliile preşedintelui Jovenel Moise sunt în curs în Port-au-Prince, capitala statului Haiti.

Jovenel Moise, asasinat în Haiti de un grup comando

Preşedintele statului Haiti, Jovenel Moïse, a fost asasinat pe 7 iulie de un grup de comando format din mercenari străini. Autorităţile haitiene susţin că la operaţiune au participat peste 25 de străini, în principal columbieni.

Un fost oficial din cadrul Ministerului Justiţiei din Haiti, Joseph Felix Badio, ar fi putut comanda asasinarea preşedintelui Jovenel Moise, a afirmat directorul Poliţiei din Columbia, generalul Jorge Vargas.

 

Asasinarea preşedintelui a generat o criză constituţională în Haiti. Premierul interimar Claude Joseph a demisionat în urmă cu câteva zile, lăsându-l la guvernare pe Ariel Henry, desemnat prim-ministru de Jovenel Moise înainte de a fi asasinat.

Serviciile de securitate din Statele Unite verifică implicarea unor cetăţeni americani în asasinat. Statele Unite şi Franţa au condamnat asasinarea preşedintelui din Haiti şi au cerut clarificări privind circumstanţele atacului. Autorităţile din Haiti au cerut asistenţă din partea SUA.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: