Evenimentul Zilei > Actualitate > Declarații cutremurătoare. Mama pădurarului ucis în Maramureș: „Aici e mare mafie, în zona asta”
Declarații cutremurătoare. Mama pădurarului ucis în Maramureș: „Aici e mare mafie, în zona asta”

Declarații cutremurătoare. Mama pădurarului ucis în Maramureș: „Aici e mare mafie, în zona asta”

Cazul pădurarului din Maramureș, împușcat în urmă cu două săptămâni în pădurea Rogozului, pare tot mai departe de a fi elucidat. Doi dintre suspecți au fost testați cu detectorul de minciuni, însă indiferent de rezultat, anchetatorii trebuie să aștepte expertizele genetice și balistice.Totul s-ar putea prelungi până anul viitor. Familia silvicultorului trăiește cu teama că nimeni nu va fi pedepsit.

Lenuța Pop, mama pădurarului împușcat, cu care echipa Digi 24 a discutat, a făcut mai multe declarații în exclusivitate despre fiul său, împușcat în pădurea Rogozului: “El mi-o fost singura speranță, după ce a murit tatăl său, mi-a rămas el și acuma nu mai am pe nimeni. Am rămas noi, două femei singure cu trei fetițe mici. Gândiți-vă ce e în sufletul nostru”.

Liviu Pop avea doar 30 ani când a fost găsit împușcat cu propria armă de vânătoare, în pădurea pe care o supraveghea. S-a întâmplat cu două săptămâni în urmă. A primit un telefon care anunța un furt de lemne pe domeniul silvic din aria lui, și-a dus fetița la rude și a plecat în pădurea Rogozului, fără să știe că va fi ultima dată când își va îmbrățișa fiicele.

“Am vrea să găsim vinovatul, măcar atâta să-l găsească și să-l închidă, să știm că nu-i liber. El o mers de acasă că are oameni în pădure la furat de lemne, mergea mereu în pădure că era sunat că are oameni la furat de lemne”, a spus mama celui ucis.

Pădurarul și-a anunțat superiorul, i-a trimis apoi soției un mesaj în care scria „l-am prins pe unul” și, de atunci, nimeni nu a mai știut nimic de el. Florin Mîrzac, șeful Ocolului Silvic Strâmbu Băiuț: “Eram în afara programului, era ora 7 seara, nu avem cum să fiu cu el. N-a mai răspuns la telefon și ne-am gândit că e ceva în neregulă, între timp am înțeles că unul dintre agresori a sunat pe cineva la ISU, pe un prieten de-al lui care lucra acolo și nu mi-au dat detalii”.

Localnicii au început să vorbească. În zona Lăpușului se știe cine sunt persoanele pe care Liviu Pop le-a găsit în pădure, la furat de lemne. Ba mai mult, acuză relații de rudenie între cei implicați și organele de cercetate. Anchetatorii, deși recunosc că există suspecți, nu au reținut pe nimeni, din lipsă de dovezi. Doi dintre aceștia au fost testați cu detectorul de minciuni, însă rezultatele vor fi gata abia peste câteva zile pentru că cel care întocmeşte raportul este în concediu, potrivit Digi 24.

Lenuța Pop, mama pădurarului împușcat: “Dacă din pădure lipseau lemne, toate cioatele se imputau la el și au fost ani când a plătit și 80 de milioane și el se ducea ca să îi prindă și se vehiculează, tot satul Rogoz a zis că șeful lui ar fi trimis oameni în pădure și lua el banii de la ei și pe Liviu îi suna să meargă să-i prindă. În satul Rogoz, unde locuiește șeful lui, chiar m-o abordat oamenii și mi-au zis: doamnă, du-te la el acasă și spune-i că și el are trei copii, să spună adevărul, de ce nu spune adevărul, că el trebuie să știe adevărul”.

Florin Mîrzac, șeful Ocolului Silvic Strâmbu Băiuț a infirmat total, pentru echipa Digi 24, acuzațiile pe care i le-ar aduce localnicii, conform cărora el s-ar fi înțeles, în trecut, cu hoții de lemn și că ați fi încasat bani.

Mama și soția pădurarului împușcat trăiesc de acum nu doar cu durere, ci și cu teamă. Pentru că, spun ele, nimeni nu le oferă protecție și nimeni nu le spune nimic. “Poliția nici măcar nu a venit o dată până la noi sau alte organe. Aici e mare mafie, în zona asta, și mi-e frică că cine știe cum or scoate la capăt ca să nu îl pună pe vinovat la pedeapsă. Mie de asta mi-e frică”, a spus Lenuța Pop, mama pădurarului împușcat.

Silvicultorul din Maramureș este a șasea persoană care își pierde viața în pădurile din România. Iar cazul său este însă, departe de a fi rezolvat. (Foto-digi24.ro)