„Astăzi Guvernul a fost votat, învestit și a depus jurământul în condiții speciale. În primul rând, felicitări și le doresc mult succes. Apreciez în mod deosebit votul dat astăzi în Parlament. Astăzi din Parlament s-a transmis un mesaj de unitate. Sunt foarte bucuros că majoritatea parlamentarilor au înțeles importanța moment și greutatea și nevoia unei acțiuni.

Prima prioritate pentru Guvern este evident continuarea luptei împotriva coronavirus, pentru a gestiona eficient întreaga criză. Guvernul care își preia acum mandatul este guvernul care și până acum a lucrat cu motoarele turate, a lucrat bine pentru a gestiona criza. Acum, cu toate forțele vom continua această luptă.”, a declarat Klaus Iohannis.


Citește și: Ce înseamnă starea de urgență în România?


„Am decis să decretez stare de urgență la începutul săptămânii viitoare”, a mai spus Iohannis.

„Avem nevoie să vă informăm corect din surse publice de la autorități. În sprijinul părinților am decretat, tot azi, să fie plătiți pentru perioada în care stau acasă ca să aibă grijă de copii.”

„Guvernul va putea aloca mai mulți bani pentru medicamente, pentru aparatura necesară. Această situație va permite să se realizeze achiziții Autoritățile își fac treaba, guvernul și-a făcut și până acum treaba foarte bine, dar singuri nu vom reuși să facem decât o parte din treaba care trebuie făcută. Avem nevoie de voi dragi români să respectați indicațiile autorităților, regulile de igienă, și da, să evitați contactele care nu sunt absolut necesare”

La nivelul ţării, numărul bolnavilor de COVID-19 este de 109, ceea ce înseamnă că ţara intră în scenariul 3. În scenariul 3 medicii vor face triaj epdemiologic în corturile instalate în curtea spitalelor, iar  spitalele de boli infecţioase nu vor trata decât cazurile de infecţie cu SARS Cov 2.

 

Știre în curs de actualizare