Evenimentul Zilei > Politica > DECLARAŢIA lui Raeţchi stârneşte controverse! Ce i-au scris tinerii pe Facebook, după ce deputatul PNL a susţinut că cei implicaţi civic reprezintă şansa de a revigora PNL
DECLARAŢIA lui Raeţchi stârneşte controverse! Ce i-au scris tinerii pe Facebook, după ce deputatul PNL a susţinut că cei implicaţi civic reprezintă şansa de a revigora PNL

DECLARAŢIA lui Raeţchi stârneşte controverse! Ce i-au scris tinerii pe Facebook, după ce deputatul PNL a susţinut că cei implicaţi civic reprezintă şansa de a revigora PNL

După ce deputatul PNL, Ovidiu Raeţchi, a susţinut că tinerii implicaţi civic în această perioadă în dezbaterea publică reprezintă şansa pentru revigorarea PNL, reacţiile nu au întârziat să apară.

"Marea şansă pentru revigorarea PNL este capacitatea de a aduce alături de noi tinerii implicaţi civic în aceste zile. Inclusiv asumându-ne erorile din trecut. PNL este marele partid al dreptei. Rezistenţa societăţii civile în aceste zile împotriva dorinţei PSD de a destructura sistemul de justiţie este excepţională. Fără această rezistenţă – şi fără eforturile preşedintelui Iohannis – statul de drept ar fi fost deja grav afectat. Aflat într-un moment decisiv de reformă internă, dispus să îşi asume erorile trecutului, Partidul Naţional Liberal are – în viziunea mea – datoria de a invita tinerii care se implică civic în aceste zile să i se alăture pentru a pune umărul la renaşterea acestui mare partid al dreptei. Ei sunt bineveniţi în PNL. Numai oameni ca ei pot schimba în mod profund partidul", a declarat, ieri, Raeţchi. 

Comentariile tinerilor au început să curgă pe pagina de Facebook a deputatului PNL. 

“Sau partidul îi va schimba pe ei…” a scris cineva.

Într-un alt comentariu se spune că “Ideea e bună, treabă e cum îi puteți convinge pe cei cu potențial să vi se alature”.

“SAAAU nu mai trageți de numele ăsta ce e mult prea important din punct de vedere politic în istoria noastră și vă numiți altfel, pentru că nici tinerii din partid nu pot reforma ce au călcat în picioare tovarășii cu "experiență". Nu există PNL, pentru noi a rămas mini-USL”, a adăugat cineva.

“Și cu tinerii liberali din interiorul partidului care muncesc de ani de zile ce facem? Îi aruncăm la gunoi când pierdem alegerile sau ce?” a scris un tânăr.

“Domnule deputat, eu ce să le spun colegilor mei din TNL? Că nu sunt capabili de mai mult şi sunt buni doar la lipit afişe şi distribuit ziare? Domnule deputat, cu tot respectul, ocupati această funcţie şi cu ajutorul nostru. Dacă dvs, care totuşi, ne sunteţi apropiat ca vârstă, nu priviţi în interior către cei ce v-au fost alături şi priviţi doar către ong-sti şi mai ştiu eu către cine, înseamnă că noi chiar nu avem nici o şansă de promovare şi suntem buni doar pt a fi folosiţi în scopuri personale. Tinerii care au venit în PNL, au venit cu dorinţa de a se implica şi de a nu privi din afară! Consider că acum este vremea lor şi cei care trebuie să îşi îndrepte atenţia către ei, privesc în altă parte!", a transmis un membru din partid. 

De asemenea, un fost deputat PNL, Radu Surugiu, i-a transmis un mesaj lui Ovidiu Raeţchi.