Acesta mai declară ca singura motivație de a ramâne acum în țară pe un salariu de 800 de lei este pasiunea pentru meserie.

„Singurul motiv pentru care unii dintre noi am rămas în țară este că ne iubim meseria. Credința mea este că medicina e combinată cu mai multe: e imperfectă, e și stiință, e și puțină artă, dar este și har.

Trebuie sa stii cum sa vorbesti cu omul suferind, sa stii unde este granita dintre ceea ce stii tu si recomanzi tu si doreste pacientul pentru el. Trebuie sa respecti un cod destul de complicat al relatiei medic-pacient. Cred ca cei care au ramas au aceste doua calitati. Isi iubesc profesia si iubesc locurile acestea, cu noroaiele noastre, cu certurile noastre, cu functionarii nostrii, cu spitalele noastre.”, a declarat medicul.

Potrivit sursei, acesta a mai declarat că „e un hazard total si cand mi ce cere sfatul: „ce sa fac?”, ridic din umeri. Mi-e greu sa dau un sfat. Din pacate, la noi tot ce tine de organizarea muncii tale te respinge. In primul rand, esti platit prost, eu am salariu de 800 de lei de la spital. Nu, nu mai primesc nimic. Va arat fluturasul de salariu. Nu poti trai decent. In al doilea rand, nu ai cu ce lucra, daca vrei sa lucrezi trebuie sa te preocupi tu. Dar asta nu ar trebui sa fie treaba mea. Si al treilea lucru: vrei sa promovezi?…. Nu ai cum”.

Doctorul a fost întrebat de ce crede că lumea îi privește pe medici ca „niste spagari”. „E mai simplu sa denigrezi o masa intreaga, profesionala, pentru ca oricand cineva deschide gura, sa spuna: „Aaa, ascultati spagarii!”.