Ministerul Economiei are capacitatea de a asigura Armatei române arme moderne, cu care militarii români să facă faţă provocărilor pe care le au în câmpurile de operaţiuni”, a declarat joi ministrul Economiei, Niculae Bădălău.

Demnitarul a subliniat că, în premieră, profitul fabricilor din industria de apărare subordonate acestui minister rămâne în cadrul fabricilor, pentru retehnologizare.

Este pentru prima oară când fabricile din industria de apărare păstrează profitul, pentru retehnologizare. Rămâne profitul în fabrici, pentru retehnologizare. Dar ne trebuie contracte, ne trebuie contractele Ministerului Apărării”, a adăugat Niculae Bădălău.

Acesta a atras atenţia că o eventuală creştere a salariilor în acest moment pentru lucrătorii din industria de apărare aduce pericolul unor disponibilizări.

Mărirea de salarii – există pericolul de a avea disponibilizări. Eu sunt pentru mărirea de salarii, dar e destul de dificil, dacă o mărire provoacă disponibilizări”, a spus Niculae Bădălău.

El a susţinut necesitatea înzestrării Armatei române cu elicoptere de atac şi că se încearcă repornirea Fabricii de Pulberi de la Făgăraş.

Armata română are nevoie de elicoptere de atac. (…) Încercăm să pornim Fabrica de Pulberi de la Făgăraş, la Cugir fabricăm şi arme la care avem export. (…) IAR Braşov funcţionează foarte bine”, a declarat Niculae Bădălău.