Evenimentul Zilei > Justitie > Decizie crucială în „cazul Caracal”. Familia Alexandrei așteaptă cu nerăbdare un răspuns
Decizie crucială în „cazul Caracal”. Familia Alexandrei așteaptă cu nerăbdare un răspuns

Decizie crucială în „cazul Caracal”. Familia Alexandrei așteaptă cu nerăbdare un răspuns

La data de 18 februarie, la Curtea de Apel Craiova, este programat termenul pentru judecarea cererii depuse de familia Măceșanu.
Cererea de strămutare a dosarului „Caracal”, depusă de avocatul familiei Alexandrei Măceşanu, va fi judecată de Curtea de Apel Craiova în luna februarie, potrivit magistraților de la Tribunalul Olt. Termenul a fost fixat pentru data de 18 februarie, la Curtea de Apel Craiova.
„În primul rând, am solicitat strămutarea acestei cauze, pentru ca acest complet de judecată să nu fie afectat de părtinire privind modalitatea justă în care ar trebui să se efectueze cercetarea judecătorească. Este de notorietate şi ştim cu toţii nivelul la care s-a conlucrat în acest judeţ, în care comisarul Alexe (Nicolae Alexe, şef adjunct al IPJ Olt în momentul dispariţiei Alexandrei Măceşanu – n.r.), fiind prieten cu lumea interlopă, ar putea să implice cumva judecătorii şi să avem suspiciuni rezonabile cu privire la imparţialitatea lor. Referitor la excepţii, am sesizat, în baza dispoziţiilor art. 346 (din Codul de procedură penală – n.r.), nelegalitatea actului de sesizare a instanţei de judecată şi trimiterea cauzei în vederea completării acestui dosar la organul de urmărire penală”, afirmase avocatul familiei Măceșanu.
La data de 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul întocmit de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din „cazul Caracal”, Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu.