Secția pentru procurori a CSM a decis delegarea magistratului Gigi Valentin Ștefan în funcția de procuror general al Parchetului Curții de Apel Constanța până la ocuparea funcției prin concurs sau examen, dar nu mai mult de șase luni. Interesant este faptul că procurorul Gigi Valentin Ștefan s-a retras din concursul organizat de CSM anterior pentru această funcție, cu toate că era singurul candidat și cu toate că era funcția pe care o deținuse deja de circa trei ani, constată realnews.ro

 

La fel de interesant este și faptul că și ceilalți procurori dobrogeni ce se înscriseseră inițial în concursul pentru funcțiile de șefi ai unităților de parchet pe care deja le conduc (fiind numiți ori delegați) au procedat întocmai precum procurorul general al Constanței: s-au retras în masă din concurs, potrivit aceleași surse.

 

Cu toate acestea, Secția pentru procurori a decis și delegarea acestora pe funcțiile de conducere pe care le doreau. Astfel, magistratul Gabriela Rugea a fost delegată prim procuror al Parchetului Judecătoriei Mangalia, procurorul Ana Maria Casian Mauna a fost delegată pe funcția de prim procuror adjunct al Parchetului Tribunalului Tulcea, iar magistratul Coca Marina Crețu a primit delegare pentru funcția de prim procuror al Parchetului Tribunalului Tulcea.

 

La rândul său înscris și ulterior retras din cursă, magistratul Dan Stepanencu a primit într-o ședință anterioară a CSM delegarea pe funcția de prim procuror al Parchetului Judecătoriei Tulcea. Toți acești magistrați dobrogeni înscriși și apoi retrași concurau singuri pentru funcțiile vizate, funcții pe care, de altfel, oricum le dețineau până în luna iulie, prin mandat ori delegare.