Evenimentul Zilei > Politica > Decizia luată de Traian Băsescu în scandalul Dragnea-Grindeanu. Cum va vota PMP moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu
Decizia luată de Traian Băsescu în scandalul Dragnea-Grindeanu. Cum va vota PMP moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu

Decizia luată de Traian Băsescu în scandalul Dragnea-Grindeanu. Cum va vota PMP moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat vineri, pentru News.ro, că parlamentarii Partidului Mişcarea Populară nu vor susţine moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, iar social-democraţii trebuie să-şi rezolve singuri această "porcărie".

"Nu am avut nicio întâlnire nici cu Liviu Dragnea, nici cu Călin Popescu Tăriceanu şi nici nu vom susţine moţiunea PSD", a spus liderul PMP, întrebat dacă s-a întâlnit cu cei doi pentru a discuta despre susţinerea moţiunii de cenzură la adresa Guvernului Grindeanu.

Liderul PMP a susţinut PSD a făcut "o mare porcărie", pe care trebuie o rezolve singuri. "Ştiţi în ce situaţie suntem? Ăştia au făcut o mare porcărie în interiorul PSD- şi ar vrea le-o rezolve opoziţia. şi-o rezolve singuri", a conchis Traian Băsescu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la finalul Comitetului Executiv Naţional, social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu care miercuri va fi dezbătută şi votată, context în care va avea discuţii cu parlamentarii de la toate partidele pentru a o susţine.

Potrivit articolului 113 din Constituţie, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţa comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunica Guvernului la dată depunerii.
Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la dată când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere. Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea.