Evenimentul Zilei > Politica > DECIZIA de ULTIMA ORĂ a Alinei Gorghiu cu privire la șefia PNL
DECIZIA de ULTIMA ORĂ a Alinei Gorghiu cu privire la șefia PNL

DECIZIA de ULTIMA ORĂ a Alinei Gorghiu cu privire la șefia PNL

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, ar putea să rămână în fruntea partidului până la Congresul formațiunii care va avea loc în primăvara lui 2017, informează news.ro. Deși atât șefa liberalilor, cât și secretarul general, Ilie Bolojan, le-au spus, duminică noaptea, liderii filialelor județene că vor să demisioneze din funcții, ei au refuzat această idee.

În urma rezultatelor dezastruoase ale PNL la alegerile parlamentare, primul impuls al Alinei Gorghiu a fost să demisioneze de la șefia partidului, în noaptea de duminică spre luni, potrivit unor surse citate de news.ro. Acelaşi lucru a vrut să-l facă și secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, cu toate că prezența la vot în județul Bihor a cărui filială o conduce a fost de peste 40%, comparativ cu alte județe. 

Majoritatea liderilor din teritoriu nu au vrut să accepte demisia celor doi. Ei le-au recomandat să rămână în funcție până la Congresul PNL din primăvara anului viitor. 

O parte dintre șefii organizațiilor județene ale PNL, printre care și Nicolae Robu, liderul filialei Timiș, unde Alina Gorghiu a deschis lista la Senat, au declarat public dumică seară, după închiderea urnelor, că se impune demisia actualei conduceri a partidului şi alegerea cât mai rapidă a unor noi lideri. El a spus că la nivelul partidului trebuie să fie organizate alegeri cât mai grabnic și că între timp trebuie ca "cineva să joace rolul de președinte".

Şi preşedintele PNL Călăraşi, Răducu Filipescu, a subliniat că alegerile interne în partid sunt ”absolut necesare” după scrutinul de duminică. El a adăugat că în PNL "se impune neapărat o analiză serioasă şi eventual o conducere reformată, care să preia partidul să-l organizeze şi să-l pună pe şine", că deocamdată liberalii sunt "săriţi de pe şină". Filipescu a declarat pentru News.ro că liberalii trebuie să tragă "o linie" şi să socotească "ce au de făcut în continuare şi cu cine".

În octombrie Gorghiu a promis că își va da demisia din fruntea PNL, dacă partidul nu va intra la guvernare după alegerile din 11 decembrie. Ea a precizat, duminică seara, după închiderea urnelor, că-și menține declarațiile făcute atunci, dar că așteaptă să vadă rezultatele oficiale ale BEC.

"Eu îmi asum foarte clar o demisie dacă PNL nu va fi cel în jurul căruia se va face majoritatea parlamentară care să dea viitorul premier al României", a spus Alina Gorghiu. 

Clasamentul partidelor, potrivit primelor rezultate anunțate de Biroul Electoral Central (BEC), este următorul:

PSD – Camera Deputaţilor 45,9%, Senat 46,09%

PNL – Camera Deputaţilor 19,88%, Senat 20,26%

USR – Camera Deputaţilor 8,49%, Senat 8,55%

UDMR – Camera Deputaţilor 6,29%, Senat 6,28%

ALDE – Camera Deputaţilor 5,64%, Senat 6,07%

PMP – Camera Deputaţilor 5,06%, Senat 5,34%

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: