Evenimentul Zilei > Actualitate > Decizia CGMB o scoate din fire pe Firea. „Centura Capitalei este în continuare o Fata Morgana”
Decizia CGMB o scoate din fire pe Firea. „Centura Capitalei este în continuare o Fata Morgana”

Decizia CGMB o scoate din fire pe Firea. „Centura Capitalei este în continuare o Fata Morgana”

La ședința Consiliului General al Municipiului București, care a avut loc, miercuri, Primăria Capitalei a solicitat, din nou, dar fără succes, Centura Capitalei de la Guvern.

În referatul de aprobare al proiectului aflat pe ordinea de zi a ședinței CGMB, la motivele pentru care Primăria Capitalei vrea să solicite Centura Capitalei de la Guvern este faptul că „Bucureştiul este dintre puţinele oraşe care nu are o şosea de centură la parametri de, cel puţin, drum expres”.

În prezent, obiectivul se află la Guvern și este gestionat de Ministerul Transporturilor.

Gabriela Firea s-a declarat recent nemulțumită de ritmul lucrărilor la acest obiectiv de investiții, deși partidul din care face parte a fost până acum responsabil.

„Constat cu părere de rău că obiectivul investiții Centura Capitalei este în continuare o Fata Morgana. Am decis la prima ședință a CGMB să solicităm încă o dată transferul centurii de la CNAIR, la Primăria Capitalei. Suntem primii interesați”, a declarat, în 9 decembrie, Gabriela Firea.

Proiectul avea nevoie de un vot de două treimi, iar fără aprobarea consilierilor din opoziție nu putea fi adoptat, potrivit dcnews.ro