„Dealul Hollywood“, de vânzare!

„Dealul Hollywood“, de vânzare!

Celebrul platou de lângă Los Angeles costă 22 de milioane de dolari, adică 40 de dolari/mp.

Una dintre cele mai cunoscute bucăţi de pământ de pe Terra, coasta de deal pe care se află celebra siglă „Hollywood“, a fost scoasă la vânzare, la preţul de 22 de milioane de dolari, informează cotidianul britanic „The Times“.

Cele 56 de hectare, cunoscute de locuitorii din Los Angeles sub numele de Cahuenga Peak, aparţin grupului de investiţii Fox River Financial Resources, care le-a cumpărat în 2002 de la administratorii proprietăţilor imobiliare ale lui Howard Hughes, excentricul magnat interpretat de Leonardo DiCaprio în filmul „Aviatorul“.

Fox River a plătit în schimbul terenului doar 1,67 de milioane de dolari. „La început nu am fost siguri ce deţinem. Însă, după ce am analizat terenul, ne-am simţit ca şi cum am fi cumpărat un tablou de Van Gogh de la un târg de vechituri“, îşi aminteşte Keith Dickson, unul dintre partenerii grupului de investiţii. La rândul său, Howard Hughes cumpărase Cahuenga Peak în 1940 şi dorea să ridice aici un „cuibuşor de nebunii“ pentru el şi iubita sa de atunci, Ginger Rogers.

Ne puteți urmări și pe Google News

Municipalitatea din Los Angeles încearcă de ani buni să achiziţioneze terenul, pe care vrea să îl integreze în Parcul Griffith, dar nu a reuşit să strângă mai mult de 5 milioane de dolari. De altfel, oficialii locali consideră că acesta valorează maximum 6 milioane de dolari. „Toată lumea a fost şocată să afle că pământul este proprietate privată. Toţi credeau că este proprietatea oraşului“, a declarat consilierul municipal Tom LaBonge, citat de „Los Angeles Times“. Istoria unei sigle Celebra siglă de pe Cahuenga Peak a fost amplasată aici în 1923, pentru a promova o zonă rezidenţ ială denumită „Hollywoodland“. În anul 1949, particula „land“ a fost îndepărtată, în urma unui contract de reparaţii încheiat cu primăria oraşului Los Angeles.

Graţie unei campanii iniţiate de către vedeta rock Alice Cooper, sigla iniţială a fost înlocuită cu o structură permanentă mai rezistentă, în anul 1978, când s-a sărbă torit cea de-a 75-a aniversare a Hollywoodului. Literele primei sigle au fost vândute recent artistului Bill Mack.