Polițiștii au luat cu asalt, ieri, Parcul Copiilor din Capitală, acolo unde s-au organizat demonstrațiile prilejuite de Ziua Poliției Române, care se va serba miercuri, 25 martie.

Între orele 10.00 și 14.00, copiii și adulții prezenți în parc au rămas uimiți de îndemânarea câinilor detectiv. Așa că micuții au început să plângă pe lângă părinți pentru a-i convinge să ia și ei un „cățel” acasă.

Demonstrațiile de tehnică au luat o mică pauză în jurul orei 12.00, când ministrul Administrației și Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a urat tradiționalul „La Mulți Ani!” tuturor polițiștilor care miercuri, de Ziua Bunei Vestiri, își sărbătoresc ziua.

Demonstrațiile au continuat apoi, iar cele mai multe întrebări le-a adus laboratorul mobil folosit de Institutul de Criminalistică din Inspectoratul General pentru realizarea cercetării eficiente la locul comiterii infracţiunilor.

Alături de câinii detectiv, „roboțelul pirotehnic”, un dispozitiv performant de detectare a explozivilor, a mai atras atenția celor mici. Motocicletele utilizate de poliţişti în misiunile operative au fost centrul de interes al taților prezenți în Parcul Copiilor.