Evenimentul Zilei > Actualitate > De nu-şi ajută multimilionarul Eric Clapton fratele care se stinge într-o sărăcie lucie?
De nu-şi ajută multimilionarul Eric Clapton fratele care se stinge într-o sărăcie lucie?

De nu-şi ajută multimilionarul Eric Clapton fratele care se stinge într-o sărăcie lucie?

Legendarul solist britanic Eric Clapton şi toxicomanul Eddie Fryer sunt fraţi de tată. Eddie Fryer mai are de trăit doar câteva luni din pricina dependenţei de droguri şi a unei ciroze hepatice. Presa britanică scrie că reputatul chitarist nici măcar nu a încercat vreodată să-şi ajute fratele mai mic, deşi deţine un centru de reabilitare şi are informaţii despre drama cu care se confruntă acesta.

Clapton nu a aflat că are un frate mai mic până în 1998, când o jurnalistă din Canada a dezvăluit identitatea tatălui lui Eric Clapton, acesta fiind Edward Fryer Sr. Celebrul chitarist şi fratele lui, Eddie Fryer, şi-au scris de mai multe ori, dar nu s-au întâlnit niciodată.

Eric şi Eddie au câteva lucruri în comun, dar destinele le-au fost complet diferite: în timp ce Eric Clapton are o avere de 125 milioane lire sterline (200 de milioane dolari), Eddie Fryer îşi duce existenţa de pe o zi pe alta, iar recent a aflat că mai are câteva luni de trăit din pricina cirozei în stadiu terminal de care suferă.

Eddie Fryer ar putea fi salvat numai de un transplant, dar medicii i-au refuzat deja unul din pricina dependenţei sale de heroină.

Fosta soţie a lui Eddie Fryer, Farah, cu care Eddie a rămas în relaţii bune, i-a scris de câteva ori lui Eric Clapton pentru a-l informa de situaţia fratelui său Eddie, dar de fiecare dată a primis acelaşi răspuns: "Mulţumesc. Continuă să mă informezi".

Farah spune că îi va scrie din nou şi îi va cere de data aceasta celebrului chitarist un loc în centrul de reabilitare din Antigua pentru Eddie Fryer.

"Dacă Eric ar putea măcar să ştie că starea de sănătate a lui Eddie se agravează şi dacă s-ar putea întâlni, Eric ar putea să îl ajute având în vedere poziţia sa", a declarat Farah pentru Daily Mail.

La fel ca Eric Clapton, Eddie Fryer este chitarist şi a cântat împreună cu formaţia sa în 2009 în deschiderea Festivalului Internaţional de Muzică Nakusp, alături de Yardbirds, formaţie în care a activat şi Eric Clapton, fiind unul dintre membrii ei fondatori.

Eric Clapton s-a luptat şi el cu dependenţa de droguri şi de alcool şi credea, în anii '80, că numai sinuciderea îl poate scăpa de vicii.

A reuşit să iasă învingător din această luptă, iar de atunci duce un stil de viaţă sănătos, care l-a ajutat să ajungă la venerabila vârstă de 70 de ani, pe care a aniversat-o cu două concerte în New York.