De la restaurant, direct la spital

De la restaurant, direct la spital

Doi tineri au ajuns la Urgenţe cu diagnosticul de toxiinfecţie alimentară după ce au luat masa la un local din centrul oraşului.

Doi tineri din Sibiu au ajuns în stare gravă la spital în cursul zilei de marţi, cu diagnosticul de toxiinfecţie alimentară, după ce luni seară au mâncat o ciorbă de burtă la Restaurantul Juventus, din centrul oraşului. Administratorul restaurantului susţine că zeci de persoane au servit ciorbă de burtă în ziua respectivă şi nu au păţit nimic. Ieri-dimineaţă, restaurantul a fost verificat de inspectorii de la Protecţia Consumatorului, iar rezultatele vor fi date publicităţii săptămâna viitoare.   „În viaţa mea nu o să mai mănânc acolo“ Luni seară, cinci tineri au mers la restaurantul de pe strada Bălcescu pentru a servi o ciorbă de burtă. Alexandra Pârvu, în vârstă de 18 ani, povesteşte că în farfurie a descoperit o sârmă de doi centimetri, iar când i-a cerut explicaţii chelnerului, acesta s-a scuzat şi i-a adus o altă porţie. „Am ieşit cu prietenii în oraş şi am comandat ciorbă de burtă. În timp ce mâncam, am găsit o sârmă în ciorbă şi l-am chemat pe ospătar, care a spus că îi pare rău şi că nu ştie de unde e bucata de sârmă. Iniţial n-am vrut să mai servesc nimic, dar am mâncat şi din a doua porţie primită. După ce am plecat de la restaurant, m-am simţit cumplit. În viaţa mea nu o să mai mănânc acolo“, mărturiseşte tânăra.   După ce au ajuns acasă, tânăra şi prietenul ei au început să se simtă din ce în ce mai rău, iar a doua zi dimineaţă durerile au devenit insuportabile. Astfel, cei doi s-au dus la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Sibiu. „Femeia a fost externată marţi, după ce i-au fost acordate îngrijiri medicale, dar starea bărbatului a fost ceva mai gravă. Acesta mai rămâne sub observaţie pentru o perioadă“, explică Raluca Turcu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu. Şi ceilalţi trei tineri care au luat masa la Restaurantul Juventus luni seară au acuzat dureri, însă nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Patronii nu au nicio explicaţie

Ieri-dimineaţă, inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Sibiu au verificat Restaurantul Juventus, în urma reclamaţiei depuse de cei doi tineri, care au ajuns la spital cu diagnosticul de toxiinfecţie alimentară. „În urma unei sesizări, am controlat această unitate şi vom verifica actele de provenienţă a materiei prime, respectiv burta şi smântâna, dar şi certificatele de valabilitate. În cinci zile vom avea rezultatele“, spune Nicolae Ionaş, directorul OPC Sibiu. Ionaş a mai adăugat că restaurantul nu a mai primit reclamaţii până acum.   De cealaltă parte, administratorul restaurantului susţine că nu ştie cum a apărut sârma în ciorbă şi nici de ce clienţii săi au ajuns la spital. „Nu îmi dau seama cum s-a putut întâmpla aşa ceva. În ziua respectivă au mâncat zeci de oameni ciorbă de burtă şi nu am avut reclamaţii. Nu cred că este posibil, iar sârma nu avea de unde să apară în farfurie, nici măcar de la spălat. Nu-mi explic. Vom descoperi cum s-a întâmplat după ce vom face cercetări“, afirmă Dumitru Ban, administratorul restaurantului.

Ne puteți urmări și pe Google News