Evenimentul Zilei > Actualitate > De la recepţioneră, la afaceri de miliarde de dolari. Povestea româncei arestate de Serviciile de Informaţii Indiene
De la recepţioneră, la afaceri de miliarde de dolari. Povestea româncei arestate de Serviciile de Informaţii Indiene

De la recepţioneră, la afaceri de miliarde de dolari. Povestea româncei arestate de Serviciile de Informaţii Indiene

Anca Maria Neacşu este o româncă ce a fost arestată alături de soţul ei indian pentru "spălarea" a sute de milioane de dolari. Femeia şi-a început cariera de succes ca o simplă recepţioneră.

Povestea femeii începe ca recepţioneră la un hotel din India, unde a fost nevoită să lucreze timp de trei ani. În această perioadă l-a cunoscut pe cel care urma să îi fie soţ: Abhishek Verma, un controversat om de afaceri indian, conform unui articol
Abhishek Verma, soţul româncei, a ajuns în atenţia autorităţilor din cauza legăturilor sale cu Edmonds Allen, un avocat american pe care l-a angajat la firma sa pentru a se ocupa de conturile sale bancare din SUA. Se pare că prin intermediul acestuia a spălat banii unei firme care se ocupă cu comerţul tehnicii militare de aparare în domeniul naval şi aerian.
Firma respectivă are sucursale atât în India cât şi în Statele Unite şi are contracte în derulare în valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari.
La finalul anului trecut, avocatul american s-a certat cu Abhishek Verma şi l-a „turnat" pe acesta serviciilor secrete, după cum relatează cei de la cancan.ro.
După declaraţiile avocatului, creierul întregii operaţiuni de spălare a banilor este chiar Abhishek Verma, care ar fi implicat-o pe soţia sa fără voia acesteia în acest scandal. Anca Maria Neacşu este managerul firmei Ganton India, o firmă cu acelaşi specific de comercializare a tehnicii militare.
Cei doi soţi au fost arestaţi de către Biroul Central de Informaţii pentru că ar fi primit o mită de 530.000 de dolari de la firma Rheinmetall Air Defence AG. Pentru această sumă ei erau obligaţi să intervină pe lângă membrii guvernului indian pentru scoaterea firmei de pe lista celor interzise în comerţul cu aparatură militară.
Soţul româncei obişnuia să organizeze petreceri cu modele, petreceri la care punea la cale cele mai multe tranzacţii pe care urma să le încheie împreună cu diveşi oameni de afaceri.
Abhishek Verma este renumit pentru faptul că a avut numeroase relaţii cu actriţe şi modele din lumea întreagă. Printre altele, a fost logodit cu grecoaica Evelina Papantoniu, miss Grecia, şi cu Simone Constrand, miss Suedia.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: