Totul ar fi plecat de la protestele în masă împotriva preşedintelui rus, din decembrie 2011, când Vladimir Putin era acuzat de fraudarea alegerilor. Atunci, Putin a spus clar cine credea că se afla în spatele lor: secretarul de stat American Hillary Clinton. Putin si-a acuzat adversarii săi politici că acţiunile lor sunt organizate pe banii Departamentului de Stat al SUA. Foştii oficiali americani, care au lucrat împreună cu Clinton politica faţă de Rusia, spun că Putin a declarat că fosta primă doamnă este un susţinător influent al politicii „schimbării de regim” în alte ţări, curs în care liderul rus vede o ameninţare serioasă pentru supravieţuirea sa”, potrivit Adevarul.
 
„Putem să presupunem că acum este momentul revanşei”, a adăugat el. „Doamna Clinton nu şi-a ascuns dispreţul faţă de Putin. În anul 2008, când era senator, ea a glumit spunând că din moment ce Putin e fost ofiţer KGB, prin definiţie el nu are suflet”, notează politico.eu.
 
„Doamna Clinton a ştiut să joace dur cu oficialii ruşi, unii dintre ei, cu un amestec de bătaie de joc şi respect au denumit-o „Doamna cu testicule”, scrie publicaţia.

Kremlinul a dezminţit orice amestec în campania electorală americană, răspunzându-i astfel preşedintelui Barack Obama, care nu a îndepărtat posibilitatea ca Rusia să încerce să influenţeze alegerile prezidenţiale americane în favoarea candidatului republican.