Evenimentul Zilei > Politica > De ce nu merge Tăriceanu la Cotroceni
De ce nu merge Tăriceanu la Cotroceni

De ce nu merge Tăriceanu la Cotroceni

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, nu va participa la consultările de la Cotroceni pe tema Brexit din cauza unor "angajamente anterioare".

"Ca urmare a unor angajamente anterioare, dl Tăriceanu nu participă la consultările de la Cotroceni privind o serie de probleme din Uniunea Europeana şi implicaţiile lor asupra României. De altfel, în cadrul unei convorbiri telefonice cu preşedintele României purtate joi, la iniţiativa dlui Tăriceanu, a rezultat că întâlnirile organizate de Administraţia Prezidenţială pe această temă vor continua, existând dorinţa din partea ambilor de a contribui la definirea unor soluţii care să ţină seamă de interesele României, ale cetăţenilor români care se află în Marea Britanie, cât şi de necesitatea unor acţiuni şi măsuri solidare ale membrilor UE", spune Andrei Alexandru, purtătorul de cuvânt al şefului Senatului.

Tăriceanu nu a mers la Cotroceni nici la prima întâlnire pe tema Brexit, din 24 iunie, pentru că nu avea pregătită o analiză a impactului acestei decizii a britanicilor.

Cea de-a doua rundă de consultări între preşedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş, guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, şi liderii partidelor parlamentare, pe tema situaţiei create în urma referendumului din Regatul Unit al Marii Britanii, are loc luni, de la ora 17,00, la Palatul Cotroceni.