De ce este nevoie de un restart total pe legea pensiilor? Deputalul PNL Florin Roman afirmă că este nevoie ca de aer de un restart total pe legea pensiilor. Numai aşa nu vor mai exista nedreptăţi printre pensionarii care sunt revoltaţi de faptul că pensiile lor nu sunt cele corecte după ce au muncit o viaţă.

De ce este nevoie de un restart total pe legea pensiilor?

În opinia sa, principiul contributivităţii trebuie să primeze. Pentru că intervenţiile dese asupra actelor normative au făcut mai mult rău decât bine. Este mesajul pe care deputalul PNL l-a publicat pe social media.
Florin Roman afirmă că „e nevoie ca de aer de un restart total pe legea pensiilor, în care principiul contributivităţii să primeze”. Deputatul a ajuns la această concluzie după desele întâlniri pe care le-a avut cu pensionari. Cu toţii reclamă diferite inechităţi, iar instanţele de judecată le dau dreptate în cele din urmă.

De ce persistă ideea că statul îi fură pe pensionari

„Majoritatea celor care vin în audienţe sunt pensionari care reclamă inechităţi în calculul pensiei. Sau discriminări în baza grupelor de muncă neacordate. Regula este că statul nu le dă niciodată dreptate. Ei nu renunţă la ideea că statul îi fură şi acţionează în instanţă care, de cele mai multe ori, le dă pensionarilor dreptate…nu statului. Asta în cazul în care pe timpul procesului…mai au zile de trăit. Alţii, din păcate, mor până să li se facă dreptate.”, a scris, sâmbătă, pe contul personal de Facebook, Florin Roman.

Deputalul PNL Florin Roman spune că dinamica legislativă şi intervenţiile dese asupra actelor normative au făcut mai mult rău decât bine.

„Discriminările pentru cei cu munca egală s-au adâncit. E nevoie ca de aer de un restart total pe legea pensiilor, în care principiul contributivităţii să primeze”, a mai scris Roman, care apreciază că trebie apicat principiul ”la muncă egală, plată egală”, a concluzionat în postarea sa deputatul liberal.