De ce este vulnerabil bugetul pe 2021 la CCR? În opinia lui Sorin Grindenu, bugetul pe 2021 are vicii de neconstituționalitate. Mai mult, Sorin Grindeanu afirmă că bugetul pe 2021 este vulnerabil la CCR din cauza unei gafe uriaşe facute de PNL şi USR. Şi mai spune că bugetul ar putea fi atacat la Curtea Constituţională.

De ce este vulnerabil bugetul pe 2021 la CCR? Gafa uriaşă pe care a afăcut-o PNL-USR

Sorin Grindeanu anunţă că adoptarea bugetului pe 2021 s-a făcut cu încălcarea Constituţiei.

„Principala lor grijă la bugetul de 2021 a fost cum să-și împartă între ei banii pe criterii legate strict de algoritmul politic. Nu cum să servească interesele românilor. Însă chiar acest blestemat algoritm politic i-a făcut să nu vadă o ilegalitate cât casa. Care face bugetul țării vulnerabil, în situația de a putea fi atacat la CCR!”, a scris liderul PSD.

Grindeanu: PNL și USR s-au bătut ca șacalii cum să împartă Economia și Energia

Şi continuă în postarea sa: „Au înființat ministere noi prin ordonanță de urgență, dar nu au dat și Hotărârile de Guvern prin care se reorganizau instituțiile. Asta fiindcă au prelungit cearta pe sinecurile bine plătite din bani publici. PNL și USR s-au bătut ca șacalii cum să împartă Economia și Energia. Ăână după momentul în care bugetul a ajuns în Parlament și a fost votat. Așa s-a ajuns la un fapt unic în istoria țării și a bugetului de stat: există simultan ministere desființate care primesc bani din buget și ministere neînființate care obțin finanțare bugetară! O aberație legislativă cum numai actuala Coaliție a haosului este în stare să producă!

Rezultatul este că bugetul pe 2021 are vicii de neconstituționalitate! Așa se întâmplă când bugetul țării ajunge masa pe care ei își duc #lupta pentru ciolan!”, a scris Sorin Grindeanu pe contul personal de  Facebook.

Sorin Grindeanu: Vom face o moţiune simplă împotriva ministrului Economiei Claudiu Năsui

Sorin Grindeanu a anunţat că PSD va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Economiei Cladiu Năsui.

„Tot în Biroul Politic Naţional al PSD am decis să depunem moţiune simplă împotriva ministrului Economiei Claudiu Năsui pentru bătaia de joc la adresa antreprenorului român. În loc să îi ajute el nu face decât să blocheze un program de finanţare de 500 milioane euro. Deci după dezbaterile pe buget, vom face o moţiune simplă împotriva ministrului Economiei Claudiu Năsui”, a declarat Sorin Grindeanu.