De astăzi, avem SMURD în toată ţara. Se așteaptă două elicoptere noi

De astăzi, avem SMURD în toată ţara. Se așteaptă două elicoptere noi

Toate judeţele României beneficiază de serviciile medicale de urgenţă si de prim ajutor calificat ale structurilor Pompieri-SMURD, Teleorman fiind ultimul judeţ în care a devenit operationala o astfel de structură, de astăzi.

Dispeceratul a fost inaugurat astăzi de Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, în prezenţa Premierului României, Mihai Răzvan UNGUREANU, a ministrului Sănătăţii, RITLI Ladislau, a ministrului Administraţiei şi Internelor, Gabriel BERCA, Inspectorul General al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Marcel Lucaciu, si al Subsecretarului de Stat in Ministerul Sanatatii, Dr. Raed Arafat. Serviciul mobil de la Teleorman, aflat in structura ISU Teleorman si a unitatii de primiri urgente din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta, beneficiază de cinci echipaje de prim ajutor şi tot atâtea ambulanţe achiziţionate anul trecut de către Ministerul Sănătăţii. Anul acesta vin două elicoptere noi "Nu ne vom opri aici. Avem în vedere dezvoltarea structurilor de urgenţă şi în viitor, în special în pregătirea personalului medico- sanitar.Vom continua înfiinţarea punctelor de ambulanţă şi SMURD pentru a acoperi timpii de reacţie. De asemenea, avem în vedere continuarea dezvoltarii activităţii aeriene de salvare. Anul acesta, în lunile iulie şi septembrie, aşteptăm livrarea celor 2 elicoptere pe care le-am achiziţionat din totalul de 6 contractate prin acord cadru", a declarat RITLI Ladislau, ministrul Sănătăţii.

Până la sfârşitul acestui an va fi înfiinţat cel de-al 5-lea punct de salvare aeriană la Craiova, in colaborare cu Inspectoratul General de Aviatie din cadrul MAI, după cele existente la Mureş,Bucureşti, Iaşi şi Arad.

La nivel naţional, în prezent, funcţionează 664 de echipaje de urgenta în staţiile de ambulanţă şi 229 în structurile Pompieri – SMURD.

Ne puteți urmări și pe Google News