David Popovici, aur la 100 de metri liber. România, opt medalii la Europenele de înot pentru juniori 2022

David Popovici, aur la 100 de metri liber. România, opt medalii la Europenele de înot pentru juniori 2022 Sursa: Facebook/ David Popovici

„Fenomenul” David Popovici este de neoprit. După cum era de așteptat, înotătorul român a cucerit medalia de aur la proba de 100 de metri liber de la la Europenele de înot pentru juniori 2022. Competiția de la Otopeni se încheie cu opt medalii pentru România.

David Popovici a încheiat Campionatele Europene de înot pentru juniori cu medalia de aur la 100 de metri liber, asta după ce a mai ocupat prima treaptă a podiumului și la: 50 m liber, 100 m liber, la 200 m liber, ştafetă 4x100 m liber.

„Racheta” în vârstă de 17 ani a încheiat cursa cu timpul de 47,69. Pe locul doi s-a clasat britanicul Jacob Whittle (48.65), iar pe locul trei a terminat cipriotul Nikolas Antoniou (49.67).

România are opt medalii la Europenele de juniori

5 medalii de aur:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • ştafeta masculină 4x100 m liber (David Popovici, Vlad Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu)
  • David Popovici la 200 m liber, 50 m liber și 100 m liber
  • Vlad Ştefan Stancu la 1.500 m liber

3 medalii de argint:

  • ştafeta mixtă de 4x100 m liber (David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu)
  • Bianca Costea la 50 m liber
  • Vlad Stancu la 800 m liber

Clasamentul din finala probei de 100 de metri liber:

David Popovici (România) – 47:69 Jacob Whittle (Anglia) – 48:65 Nikolas Antoniou (Cipru) – 49:67 Alexander Painter (Anglia) – 50:38 Daniil Pancerevas (Lituania) -50:39 Krystztof Matuszewski (Polonia) – 50:46 Ignacio Campos Beas (Spania) – 50:55 Nans Mazellier (Franța) – 50:91

David Popovici se pregătește pentru Europenele de la Roma

"A durut destul de tare. Mă bucur că s-a terminat atât de frumos. Mă bucur că am colaborat ca o echipă. Cel mai frumos moment au fost ştafetele. Este foarte multă muncă, răbdare, nutriţie, somn. Trebuie să fim răbdători. Va trebui să vorbesc cu antrenorul până voi intra din nou în bazin. Mă voi pregăti intens pentru Europenele de la Roma. Va trebui să mă refac ca să-mi adaug câteva obiective.

Mi-am îndeplinit două: să devin cel mai bun din lume şi să inspir cât mai multă lume. Mai există câteva. Trebuie să o iau încet şi să nu mă las copleşit de acest val de atenţie. Sper să reuşesc să fac performanţă la Jocurile Olimpice. Văd în jurul meu că sunt iubit. Îmi place să le vad reacţiile.

E ceva scris şi mă bucur că pentru ei înseamnă ceva puternic. Urmăriţi sportul, orice sport în continuare, în special nataţia şi aveţi grijă să susţineţi tinerele talente. Orice experienţă mă va ajuta în viitor. Din fiecare probă am învăţat ceva!”, a declarat David Popovici.