Evenimentul Zilei > Actualitate > Dănuț Lupu: „Mergem la Euro. Ce facem acolo?”
Dănuț Lupu: „Mergem la Euro. Ce facem acolo?”

Dănuț Lupu: „Mergem la Euro. Ce facem acolo?”

Fostul internațional e de părere că Naționala nu are mari perspective la turneul final

Naționala României înfruntă, duminică, la Ploiești, reprezentativa Insulelor Feroe, în preliminariile Campionatului European din 2016.

Partida reprezintă un bun prilej pentru ca „tricolorii” să-și consolideze prima poziție în clasamentul Grupei F. După disputarea a patru etape, România a adunat 10 puncte și este urmată de Irlanda de Nord (9) și Ungaria (7). Fost internațional român, Dănuț Lupu a îmbrăcat de 14 ori tricoul echipei naționale și a participat la Mondialul din 1990.

„Calificarea nu poate fi ratată”

Ex-mijlocașul crede că România nu va avea mari probleme pentru a obține calificarea, dar „tricolorii” nu pot face decât act de prezență în Hexagon. „Calificarea nu are cum să fie ratată, mai ales după rezultatele de acum. Ce probleme poate să-ți ridice Feroe? Nu e mare lucru să-i bați, este o problemă dacă nu câștigi. Eu mă întreb altceva. Mergem la Europene. Ce facem acolo? Putem să sperăm că ieșim din grupă. Ne putem bate noi cu adversari mai puternici? Cred că nu. Și echipele de club se califică prin grupele cupelor europene și fac doar act de prezență. Cred că suporterul român așteaptă mai mult”, ne-a spus Lupu.


FOTO: Dănuț LupuLegat de perspectivele fotbalului românesc, Dănuț Lupu este pesimist. Naționala Under 17 a ratat calificarea la turneul final, după înfrângeri rușinoase cu Slovenia (0-3) și Norvegia (0-2), bazându-se pe mulți jucători de la academia lui Gheorghe Hagi.

„Nu apare nimic”

„Nu știu ce s-a întâmplat la Națională, nu cred că Florin Răducioiu, fostul selecționer, ar fi reușit mai mult decât Bogdan Vintilă. Cred că Hagi greșește undeva cu academia. Sunt câțiva ani de când a pornit proiectul și nu apare nimic consistent”, a conchis Lupu.