Evenimentul Zilei > Social > Daniel Funeriu, fostul ministru al Educației, uimit de unul dintre programele de master ale Universității din București
Daniel Funeriu, fostul ministru al Educației, uimit de unul dintre programele de master ale Universității din București

Daniel Funeriu, fostul ministru al Educației, uimit de unul dintre programele de master ale Universității din București

Daniel Funeriu a fost ministrul Educației, Cercetării și Inovării în Guvernul Boc, 2009-2021. Într-un mesaj postat pe pagina lui de Facebook s-a arătat surprins de unul dintre programele de master ale Universității din București, „Politicile egalității de șanse”.

În cadrul Facultății de Științe Politice, există un program de master cu durata de doi ani numit „Politicile egalității de șanse”. În postarea de pe pagina de Facebook a fostului ministru al Educației, el a vorbit despre libertatea academică a universităților.

Mai precis, el a explicat astfel cum vede el situația: „Așa că atunci când Dumnezeu sau/și Natura te-a(u) înzestrat cu inteligență ai voie să râzi, crucindu-te, și de lucruri sfinte, cum ar fi libertatea academică”. Părerea politicianului român vine în contextul în care a explicat că pentru el inteligența este sfântă. 

Impresii despre masteratul egalității de șanse

În aceeași postare, Funeriu a precizat că s-a amuzat pe parcursul întregii zile de numele acestui program deoarece și-a imaginat o discuție dintre un părinte și copilul său.

„Îmi imaginez deja o discuție intelectuală:

-Și dumneavoastră ce specializare științifică aveți?

-Oh, eu sunt egalșansist, eu predau egalitatea de șanse.

-*#@%$%^

Sau:

-Ce vei studia puiul meu drag și scump?

-Mamă dragă, eu voi fi masterand în egalitatea de șanse

-*#@%$%^”. 

Alegerea cu grijă a unui program de masterat

Funeriu a atras atenția studenților care doresc să dobândească o diplomă de masterat, să ia în considerare cu ce îi va ajuta programul urmat în vederea obținerii unui loc de muncă.

Mai mult decât atât, curiozitatea despre acest program de master se duce până în punctul tipurilor de locuri, buget sau taxă. Întrebările pe care și le pune fostul ministru al educației sunt: „Mă întreb dacă, cumva, sunt și locuri finanțate de la buget pentru gogomănia asta. Totuși, până unde poate merge impostura intelectuală? Până unde ne putem preface că totul e în regulă? Până când vom permite tuturor gogomanilor cu doi neuroni care se ceartă pentru că, alternativ, unul îl discriminează pe celălalt, să ne polueze spațiul intelectual cu vidul din mintea lor? Treziți-vă oameni buni!”.

În încheierea postării, el a mai adăugat că „lumea o ia razna rău de tot”. Astfel, este clar că părerea lui Funeriu despre masteratul amintit este una cât se poate de categorică în sensul în care nu vede utilitatea programului.