Aproape jumătate din cei 29 de parlamentari ALDE sunt aşteptaţi să se înscrie în partidul naţionalist Forţa Naţională în situaţia în caredeputatul Daniel Constantin va fi exclus din ALDE la Congresul din 21-22 aprilie.

Prezent la un eveniment politic în Piteşti, liderul formaţiunii naţionaliste, europarlamentarul Laurenţiu Rebega, a anunţat în premieră că îl aşteaptă pe Daniel Constantin în partidul pe care îl conduce.

„Cu Daniel Constantin sunt bun prieten de 22 ani, mi-a fost și naș. Ne vedem o dată la două săptămâni. Dacă Daniel Constantin vrea să facă acest pas și să ni se alăture, îl primim cu brațele deschise, așa cum îi primim și pe alții. Este un om valoros. Nu am purtat, însă, asemenea discuții și este decizia lui”, a spus Rebega.

Contactat de EVZ, Constantin a evitat să spună dacă va pleca la Forţa Naţională. „Îi mulţumesc”, i-a transmis el lui Rebega.

Surse din ALDE au relatat EVZ că apropiaţii lui Constantin cochetează de câteva luni de zile cu ideea înregimentării într-un nou partid politic.

Negocieri la sânge

Printre parlamentarii care l-ar urma cu siguranţă pe Constantin într-un nou proiect politic sunt deputaţii Eugen Durbacă şi Damian Florea, au relatat surse din ALDE pentru EVZ. În acelaşi timp, apropiaţii lui Călin Popescu Tăriceanu încearcă să limiteze pierderile şi negociază la bucată cu senatorii şi deputaţii care provin din fostul PC să rămână la guvernare.

Contraatacul PSD

În paralel, social-democraţii încearcă şi ei să blocheze creşterea unui nou partid naţionalist în care ar putea ajunge şi fostul premier Victor Ponta, nu doar Daniel Constantin. Liderul PSD Liviu Dragnea a bătut astfel palma cu un alt partid naţionalist, Partidul România Unită, iar PRU a anunţat că nu vrea să aibă de-a face cu Ponta şi Constantin.

„Tăriceanu va rupe coaliţia!”

Daniel Constantin prezice că Tăriceanu va ieşi de la guvernare. „Îşi doreşte foarte tare să candideze pentru funcţia de preşedinte în anul 2019. Din calculele domniei sale, pentru că este un lucru pe care l-a exprimat într-o şedinţă mai restrânsă a conducerii ALDE, consideră că este mai bine ca, la un moment dat, ALDE să se retragă de la guvernare şi să creeze o platformă din opoziţie mai uşoară pentru ca domnul Tăriceanu să ajungă un candidat cu şanse pentru funcţia de preşedinte al României”, a spus recent Constantin.

Te-ar putea interesa și: