Evenimentul Zilei > Politica > Daniel Barbu s-a autosuspendat din funcția de membru ALDE
Daniel Barbu s-a autosuspendat din funcția de membru ALDE

Daniel Barbu s-a autosuspendat din funcția de membru ALDE

Daniel Barbu s-a autosuspendat, joi, din funcția d membru al ALDE din cauza numirii sale la conducerea Autorităţii Electorale Permanente (AEP).

"Plenul comun al Parlamentului a validat miercuri, 24 mai a.c., numirea fostului senator ALDE, domnul Daniel Barbu, în funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP). În urma votului exprimat, domnul Daniel Barbu s-a autosuspendat din funcția de membru al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE).

Membrii ALDE îi urează succes domnului Daniel Barbu în noua calitate. În același timp, îi mulțumim pentru munca depusă în vederea continuării liberalismului în România și pentru consolidarea ALDE drept singurul partid liberal din România", se arată într-un comunicat de presă al partidului.

Plenul Camerei Deputaţilor şi Senatului a decis miercuri, prin vot, numirea lui Daniel Barbu în funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente. Deputații și senatorii l-au ales pe Barbu cu 241 voturi „pentru” şi 63 „împotrivă”. Votul a fost secret. Barbu a fost ministru al Culturii în Cabinetul Ponta 1, în perioada USL.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.