Cum va funcționa noul sistem informatic al Casei de Pensii. Cuponul va fi emis automat

Cum va funcționa noul sistem informatic al Casei de Pensii. Cuponul va fi emis automat

Daniel Baciu, președintele CNPP, a spus că implementarea acestui proiect va conduce la creșterea eficienței muncii lucrătorilor din sistem și va asigura o mai mare accesibilitate a beneficiarilor la serviciile caselor de pensii.

Daniel Baciu, despre noul sistem informatic al Casei de Pensii

Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a anunțat că s-a publicat în Monitorul Oficial decizia Guvernului prin care se va construi un nou sistem informatic al Casei de Pensii. Prin acest nou sistem, fiecare cetățean își va putea calcula estimativ pensia sau obține talonul de pensie. Totodată, pensionarii vor fi scutiți de drumuri pentru bilete de tratament.

Realizarea noului Sistem informatic integrat propus va permite furnizarea de servicii publice electronice complexe către cetățean prin integrarea, corelarea și managementul optim al tuturor informațiilor din domeniile de activitate specifice CNPP.

„Avem încă o certitudine la Casa Națională de Pensii Publice”

În Monitorul Oficial numărul 454 din 16 mai a. c. a fost publicată Hotărârea de Guvern numărul 496 privind aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții “Noul Sistem Informatic Integrat al Casei Naționale de Pensii Publice”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Această investiție este finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență fiind parte din componenta C8- Reforma fiscală și Reforma pensiilor/ jalonul 24.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi redacţieDaniel Baciu, despre noul sistem informatic al Casei de Pensii. Sursa foto: Facebook.

Actualul sistem informatic va fi modernizat din punct de vedere arhitectural, tehnologic și structural, oferind servicii complete și integrate beneficiarilor noștri, pensionarii și asigurații sistemului public de pensii.

Daniel Baciu, despre modul cum va funcționa acest sistem

Iată câteva funcționalități pe care le va oferi noul sistem informatic integrat al CNPP:

  • Crearea Spațiului Privat Virtual (SPV) pentru pensionari și asigurați, utilizatori ai portalului CNPP, unde se vor primi informații privind stagiul de cotizare, talonul de pensie, decizia de pensionare, etc. și se vor depune documente în format electronic spre soluționare, cum ar fi: cereri privind acordarea unui bilet de tratament, cereri privind acordarea ajutorului de deces, inclusiv dosarul de pensie în format electronic;
  • Soluție integrată privind managementul documentelor, astfel încât toate documentele care vor fi adresate instituției noastre să circule în format electronic, eliminând pe cât posibil formatul letric care creează disconfort tuturor,
  • Crearea unui simulator privind calculul pensiei, astfel încât orice asigurat al sistemului public să aibă posibilitatea calculului estimativ al propriei pensii, având o predictibilitate asupra viitorului statut de pensionar;
  • Aplicația e -Talon care va emite automat, în format electronic, talonul de pensie pentru fiecare pensionar, acest talon electronic având aceeași valoare juridică cu talonul de pensie în format letric.
  • Este un pas important pe care-l facem privind digitalizarea serviciilor pe care le oferim către pensionari și asigurați, eliminând pe cât posibil disconfortul pe care-l avem cu toții când mergem la ghișeu.

Suntem pe drumul cel bun, facem pași importanți privind reforma sistemului public de pensii mult-așteptată către toți românii”, a scris Daniel Baciu pe contul său de socializare.