Dandea, Cartel Alfa: Guvernul nu-şi propune să reducă evaziunea fiscală

Dandea, Cartel Alfa: Guvernul nu-şi propune să reducă evaziunea fiscală

Vicepreşedintele Cartel Alfa Petru Dandea a declarat că actualul Executiv nu-şi propune să lupte cu evaziunea fiscală, cometând datele privind proiectul Legii bugetului de stat pe 2011, prin care guvernul estimează anul viitor venituri mai mici decât în acest an.

Reprezentantul Cartel Alfa a precizat la emisiunea "Evenimentele zilei" de la postul B1TV că guvernul îşi propune ca anul viitor să aibă încasări mai mici la buget decât în acest an, chiar dacă se aşteaptă o creştere economică de 1,5%. El a precizat că potrivit ultimei rectificări bugetare din acest an veniturile sunt estimate la 81,4 miliarde de lei, în timp ce în proiectul Legii bugetului pe 2011 veniturile sunt estimate la 80,81 miliarde de lei. În proiectul Legii bugetului de stat, se prevede o creştere a veniturilor cu 15%, de la 70,23 miliarde de lei la 80,8 miliarde de lei. Dandea a precizat că cele 70,23 miliarde lei este cifra privind execuţia preliminată din 2010.

Bugetul de stat a fost aprobat ieri de guvernul Boc. Potrivit ministrului finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, veniturile bugetare estimate pentru anul viitor, în creştere faţă de acest an, se bazează şi pe majorarea veniturilor obţinute din TVA - de la 39 de miliarde de lei în acest an, la 46 de miliarde de lei în 2011 - şi pe majorarea veniturilor obţinute din accize de la 17,4 miliarde de lei în acest an la 18,4 miliarde de lei în 2011.

Totodată, ministrul a precizat că "bugetul pe 2011 se bazează pe reducerea cheltuielilor curente, a cheltuielilor de personal, a celor cu asistenţa socială, cu bunuri şi servicii, a subvenţiilor şi pe creşterea cheltuielilor cu investiţiile la 35,1 miliarde în 2011, faţă de 33,9 miliarde de lei în 2010. Mai mulţi bani pentru investiţii, mai mulţi bani pentru cofinanţare".

Ne puteți urmări și pe Google News