Miron Mitrea, şeful de campanie al PSD, a ieşit la atac împotriva grupului de la Cluj. El le-a reproşat clujenilor că nu există din punct de vedere electoral. Vasile Dâncu a ripostat prompt. Acesta i-a reamintit lui Mitrea că a contribuit la imaginea PSD de partid al corupţilor, unul din motivele declinului electoral al formaţiunii social-democrate.

Mitrea: clujenii sunt buni,
dar mănâncă bătaie

Într-un interviu acordat BBC, Miron Mitrea a prevestit eşecul PSD Cluj în alegeri şi a avertizat că liderii ardeleni vor fi traşi la răspundere pentru pierderea alegerilor. Mai mult, el i-a acuzat indirect pe Ioan Rus, Vasile Dâncu şi Vasile Puşcaş că „nu au avut curajul să intre în luptă“. „Sper că Dâncu va câştiga de data asta. Dacă nu, va fi întrebat de ce a pierdut. Poate n-au luat măsurile cele mai bune, poate n-au pus candidaţii cei mai buni, poate n-au avut curaj să se bage ei în luptă“, a afirmat Mitrea.

El s-a arătat deranjat de faptul că liderii clujeni beneficiază de simpatia „analiştilor politici“, deşi nu au rezultate în alegeri. „Nu-mi critică nimeni candidaţ ii de la Cluj, unde mănânc bătaie de nu mă văd, ca partid, de ani de zile. Toţi sunt absolut excepţionali, sunt curaţi, sunt frumoşi, nemaipomeniţi pentru că pierd“, a afirmat Mitrea. În viziunea sa, „organizaţia de Cluj are o problemă de relaţionare cu populaţia din judeţ“. „Grupul de la Cluj nu mai există de mult“, a conchis Mitrea.

Dâncu: Mitrea face
pe şeful partidului

În replică, Vasile Dâncu l-a acuzat pe Mitrea că a contribuit la eticheta PSD de partid al corupţilor şi implicit la declinul electoral al partidului. „Faptul că ne planifică eşecuri este o greşeală, pentru care putem să îi întrebăm şi noi pe ei de ceea ce ni se întâmplă în campanie, aici, când suntem întrebaţi de corupţii din partid, despre eticheta de corupţie a partidului, care din fericire nu este pusă la noi“, a contraatacat şeful PSD Cluj.

Dâncu spune că Mitrea „confundă sediul de campanie cu locul de conducere al partidului“ şi că nu are nicio calitate să ceară socoteală pentru rezultate. „El nu-şi permite să-l atace pe Vasile Blaga sau pe ceilalţi adversari politici pentru că ar fi luat la întrebări de DNA. Aşa că e mai uşor să-ţi ataci colegii şi să te dai războinic“, l-a ironizat Dâncu.

DEMISIE

Oprescu a spus adio PSD

Sorin Oprescu a demisionat ieri din PSD, renunţând totodată şi la calitatea de membru al grupului parlamentar al social-democraţilor. El îşi va depune azi la Biroul Electoral Central (BEC) candidatura pentru Primăria Capitalei, anexând totodată şi cele peste 40.000 de semnături de susţinere strânse. O altă demisie din PSD a fost cea a lui Cătălin Stochiţă.

Finul lui Marian Vanghelie a fost deranjat că nu a fost inclus pe lista de candidaţi pentru Consiliul General al Capitalei. El şi-a oferit serviciile candidatului Oprescu. „Decât cu un intelectual ca Vanghelie, mai bine cu un bagabond ca Oprescu“, şi-a motivat Stochiţă, într-un mod insolit, demisia.