„Guvernul va introduce azi în dezbatere public o variantă a declaraţiei, urmând ca cele mai bune propuneri să fie incluse în proiectul final. Sunt convinsă că e o veste bună.

Reamnitesc elementele definitorii. Contribuabilii depun o singură declaraţie în loc de 7. Plăţile pentru impozit, CAS şi CASS se fac pentru venitul anului curent, nu al celui precedent. A fost eliminată obligativitatea de a efectua plăţi anticipate, ceea ce anulează penalităţile. Contribuabilul poate să aleagă să efectueze plăţi oricând în cursul anului, în funcţie de necesităţile proprii. Se acordă bonificaţie pentru plata înainte de termenul limită. Contribuabilii nu se vor mai deplasa la organul fiscal dacă vor depune declaraţia unică în spaţiul virtual, pentru acest lucru acordându-se bonificaţie. Plata se face pentru venitul estimat la anul curent. Persoanele cu venituri mici sau fără venituri sunt asigurate dacă plătesc CASS în cuantum de 6 salarii minime faţă de 12 salarii minime ca în prezent.

Ministerul Finanțelor va face publică toată documentația necesară chiar de astăzi”, a  spus Viorica Dăncilă, joi, într-o conferință de presă.