Potrivit Digi24, miercuri urma să aibă loc o ședință a CEx al PSD care să valideze prin vot politic transformarea secretarului general al Guvernului în membru plin al executivului, pentru ca această restructurare să aibă un pretext oficial. Tot miercuri urma să aibă loc ședința plenului reunit al Parlamentului, în care să se dea vot pe această restructurare. 

Social-democrații așteptau răspunsul lui Klaus Iohannis în legătură cu cele trei propuneri de miniștri formulate de social-democrați. Dacă miercuri nu se dă votul pentru restructurarea Guvernului, tranșarea numirii lui Eugen Nicolicea la Justiție se va amâna cu cel puțin două săptămâni, având în vedere că urmează vacanțele de Paște și 1Mai.   

Viorica Dăncilă a încercat să poarte astăzi o discuție telefonică cu Președintele Iohannis, dar acesta se afla într-o întâlnire, și premierului i s-a transmis că va fi contactată ulterior. Dăncilă nu este de acord cu proiectul de restructurare a Guvernului, ea pledând în ședința CEX al PSD de săptămâna trecută pentru o remaniere care să permită și acordul Președintelui pe numirile miniștrilor. 

 

Te-ar putea interesa și: