Evenimentul Zilei > Politica > Dăncilă, „îndemn la luptă” pentru social democrați. Care este adevărata problemă a PSD-ului. „Eu cred că asta trebuie să fie abordare”
Dăncilă, „îndemn la luptă” pentru social democrați. Care este adevărata problemă a PSD-ului. „Eu cred că asta trebuie să fie abordare”

Dăncilă, „îndemn la luptă” pentru social democrați. Care este adevărata problemă a PSD-ului. „Eu cred că asta trebuie să fie abordare”

Viorica Dăncilă, președintele și prezidențiabilul PSD, i-a asigurat pe social-democrați că nu vor ieși de la guvernare și că partidul a trecut mereu cu bine peste situațiile delicate.

„Şi aici ştiţi foarte bine care este situaţia actuală. Am desemnat cinci miniştri din partea PSD, preşedintele Romaniei i-a respins, a ieşit ALDE de la guvernare, am desemnat pe portofoliile ALDE trei interimari, nu avem încă niciun răspuns din partea preşedintelui României. Trebuie să analizăm această situaţie. Suntem optimişti, ce nu te omoară, te întăreşte, iar PSD a trecut întotdeauna cu bine peste situaţiile dificile. Cert este că nu vom ieşi de la guvernare, am spus şi ieri, nu-mi voi da demisia. Trebuie ca opoziţia să-şi strângă membri din Parlament, astfel încât să treacă o moţiune de cenzură. Avem 45 de zile pentru a merge în Parlament, nu ne grăbim, vedem ce hotărâri vom lua în perioada imediat următoare, nu avem motive de îngrijorare”, a  declarat Viorica Dăncilă la deschiderea lucrărilor CEX al PSD de la Constanța.

„Eu cred că asta trebuie să fie abordarea, eu sunt un om puternic şi cred că în jurul meu am oameni foarte puternici care nu vor ezita nicio clipă. Cei care ezită, cei care cred că nu pot să ocupe această campanie, să-i lase pe alţii care pot să ducă această campanie pentru că acum nu vorbim de candidatul la prezidenţiale, vorbim depre soarta partidului, vorbim despre procentul pe care acest partid pe care îl va avea la alegerile prezidenţiale şi care cu siguranţă că va influenţa alegerile locale şi parlamentare.

Vom vorbi despre organizare despre stadiul în care suntem cu strângerea de semnături, de problemele care există în ficare judeţ şi binînâeles de problemele guvernamentale. La acest subiect vreau să ascult opinia colegilor din fiecare județ, a mai spus Dăncilă.