Întrebată dacă va demisiona, în condițiile în care s-ar putea să nu mai aibă sprijin în Parlament, candidata PSD pentru prezidențiale a respins această opțiune.

„Dacă nu mai aveți 233 de voturi, mai este moral să rămâneți la guvernare?”, a fost întrebată Viorica Dăncilă, iar ea a răspuns: „Sigur. Oamenii ne-au dat un vot la alegeri. Nu am cedat niciodată. Nu demisionez. Un guvern cade când o moțiune trece, și atunci luptăm mai departe”.

„Mâine în CEx vom decide când mergem în Parlament”, a mai spus președinta PSD, cu referire la solicitarea constituțională a președintelui Klaus Iohannis, ca guvernul să meargă în fața Legislativului pentru un vot de încredere. Șeful statului a refuzat să numească noi miniștri, explicând că, prin ieșirea ALDE de la guvernare s-a schimbat compoziția politică a Executivului, ceea ce face necesar un vot prealabil în Parlament.

Ea l-a criticat pe Iohannis pentru respingerea propunerilor sale și a spus că ar propune-o pe Dana Gîrbovan ca ministru independent al Justiției, dar nu știe dacă magistratul ar mai accepta.

Celelalte probleme legate de echipa guvernamentală vor fi discutate la Comitetul Executiv al PSD, care se va desfășura sâmbătă tot la malul Mării Negre.

„Nu am primit acest document, dacă îl primeam îl semnam imediat”, a răspuns Viorica Dăncilă atunci când a fost întrebată despre acuzațiile pe care i le-a adus fostul ministru de Externe din partea ALDE, Teodor Meleșcanu. Acesta a declarat că Dăncilă a „rătăcit” propunerea de rechemare a fostului director al SRI George Maior din postul de ambasador al României în Statele Unite.

Ea i-a mai atacat o dată pe președintele Iohannis și pe fostul său partener de guvernare, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, dar a refuzat să comenteze despre candidatura la prezidențiale a lui Alexandru Cumpănașu.

La ieșire, Dăncilă a fost din nou huiduită de un grup de protestatari.