Huiduielile au început încă dinaintea sosirii premierului care, în prima parte a zilei, a avut o vizită oficială în județul Arad. ”Rușine să vă fie”, ”PSD – ciuma roșie”, au strigat oamenii, de după gardul instalat de jandarmi.

Odată ajunsă în comuna aflată la 10 km de Timișoara, Viorica Dăncilă le-a spus ziariștilor prezenți care e punctul ei de vedere referitor la protestele care au urmărit-o în ultimele zile de-a lungul vizitelor.

”Cred că într-o democrație fiecare partid trebuie să își spună punctul de vedere. Dar într-o lume civilizată, într-o lume în care există respect, aceste lucruri se pot spune într-un mod pol, într-un mod care să arate că poți veni cu argumente și nu cu jigniri și violențe. Oamenii pot protesta, e dreptul lor. Dar nu pot înțelege și cred că mulți dintre români nu pot accepta modul în care se manifestă. În momentul în care vii cu violență, vii cu jigniri înseamnă că nu ai argumente”, a spus premierul, la Giarmata. Viorica Dăncilă a continuat ideea: nici într-o familie toate părerile nu sunt unanime. ”Eu aș fi văzut o dezbatere pe proiecte, discuții constructive, care să arate că în 30 de ani de zile am evoluat și că știm cu adevărat cum e democrația. Nici într-o familie părerile nu sunt aceleași. Pot exista membri ai familiei cu păreri diferite, dar cred că noi românii nu suntem cum vor să ne zugrăvească unii care cred că a jigni ne face mai puternici, că a dezbina este obiectivul nostru de țară. Eu cred că trebuie să dăm dovadă de mai multă responsabilitate și că fiecare dintre noi poate să accepte criticile, dacă ele sunt fondate. Dar aceste critici să vină respectuos, pentru că atunci când există respect unii față de alții cred că putem să discutăm și să avem rezultate mult mai bune”, a punctat Dăncilă.

De la Giarmata, premierul României a ajuns la Timișoara, pentru o întâlnire scurtă cu Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan. Aceasta a fost prima vizită, în calitate de prim-ministru, pe care Viorica Dăncilă o întreprinde în  județul Timiș, împtreună cu patru miniștri.

Mitropolitul i-a cerut sprijin premierului pentru reluarea transportului feroviar între zona de vest a țării și localitățile din Serbia, dar și reluarea curselor aeriene între Timișoara și Viena, pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie de asistență medicală specializată. Potrivit ÎPS Ioan, ar fi mulți bănățeni care accesează spitalele din Viena, dar curse aeriene regulate ar facilita și accesul medicilor din capitala Austriei către orașul de pe Bega, ceea ce ar accelera schimburile între specialiștii din spitalele din cele două țări. ”Nu m cerut un avion special Timișoara – Viena, ci am spus că ar fi util un avion de Tarom care vine din București  la Timișoara, face escală aici, pleacă la viena și revine înapoi. Cum am spus, am discutat probleme legate de binele acestei comunități, probleme pe care le cunosc din spațiul public, de la credincioșii care îmi trec pragul. Mă bucur că vizavi de toate problemele, 15 puncte am avut pe lista pe care am făcut-o acum, în câteva minute, și chestiuni legate de școală, de sănătate, și de sălile de sport, de tot ce se poate discuta în societate, au fost receptivi și m-au rugat să trimit această listă la București. Din 15, și dacă un singur punct s-ar rezolva, tot a meritat vizita de astăzi a delegației, aici, la Timișoara”, a declarat Mitropolitul Banatului la finalul vizitei oficiale. Nu în ultimul rând, acesta le-a recomandat protestatarilor anti – PSD să privească la televizor ceea ce a declarat, pentru a vedea că totul e spre binele comunității.