Dan Nica, noul ministru al Comunicaţiilor, are planuri de CONCEDIERI la Poşta Română

Dan Nica, noul ministru al Comunicaţiilor, are planuri de CONCEDIERI la Poşta Română

Un număr de 300 de angajaţi din personalul administrativ al Poştei Române va pleca, la fel circa 90 din cei 100 de directori din companie, a anunţat ministrul propus al Comunicaţiilor, Dan Nica, la audierile din comisiile de specialitate reunite ale Parlamentului.

Nica a fost validat pentru funcţia de ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, cu 21 de voturi pentru şi un vot împotrivă.

"Circa 300 de angajaţi din personalul administrativ ar trebui să plece. La fel, unul din zece directori rămâne, mai ales că sunt circa 100 de directori acum. Poşta Română este într-o situaţie extrem de preocupantă", a spus ministrul propus al Comunicaţiilor.

Dan Nica a subliniat că Poşta a pierdut contractul de livrare a scrisorilor cu o greutate sub 20 de grame, pentru care avea exclusivitate, în dauna unor firme private, până la 31 decembrie 2012.

Ne puteți urmări și pe Google News

Poșta Română are nevoie de măsuri speciale Totodată, Nica a subliniat că Poşta Română are nevoie de măsuri speciale.

"Poşta Română are pierderi de 100 milioane de euro, la care se adaugă 100 milioane de lei, o amendă de la Consiliul Concurenţei, care este prea aspră. Situaţia este extrem de preocupantă. Poşta este într-o situaţie specială, care necesită măsuri speciale. Compania are 100 de directori, cred că ar trebui să fie de zece ori mai puţin", a spus ministrul propus al Comunicaţiilor.