În ultima perioadă, Dan Negru a fost plecat mai mult în Republica Moldova, unde a filmat un show TV, iar deplasarea a ales să o facă pe cale aeriană, cu compania statului român. Chiar dacă pentru Dan Negru banii nu reprezintă o problemă, prezentatorul și-a manifestat nemulțumirea față de prețurile biletelor, prohibitive pentru o mare parte a populației de peste Prut.

Traiul din Republica Moldova este unul modest, iar prețul unui bilet Chișinău – București este de 6.030 lei moldovenești, în condițiile în care salariul mediu este de 6150 lei moldovenești.

„Am filmat zilele astea la Chișinău și am zburat cu Tarom. Un bilet București-Chișinău e cât un salariu mediu pe economie de-al lor. 6030 lei moldovenești e biletul și salariul lor mediu e de 6150 lei moldovenești, echivalentul a 1392 RON. TAROM e statul român!”, a notat Dan Negru joi, pe pagina sa de Facebook.

Nemulțumit și de prețurile curselor interne

Nu este prima oară când Dan Negru protestează față de prețurile celor de la TAROM. În luna aprilie a anului trecut, acesta și-a cumpărat bilete pentru ruta București-Timișoara, pentru 1 decembrie și a plătit peste 2.000 de lei.

 „Cu TAROM, compania statului român, ne costă 463 euro (2 copii minori și 2 adulți). Cu bilete luate azi, cu 8 luni în avans! Asta-i România Centenarului! O țară pe care n-ai cum s-o străbați civilizat dintro parte în alta nici la 100 de ani de la Unire!”, a scris Dan Negru anul trecut pe Facebook.