„Dan Duru”, extrădat după un an de căutări. Va executa 7 ani de închisoare

„Dan Duru”, extrădat după un an de căutări. Va executa 7 ani de închisoare Fugari. Sursa foto: Arhiva Evz

Dan Duru, pe numele lui Cătălin Gheorghe Mazarache,  a fost extrădat și adus în țară din Germania pentru a-și ispăși pedeapsa. Anunțul a fost făcut de Alina Gorghiu, ministrul Justiției, care a precizat că acesta va executa șapte ani de închisoare.

Alina Gorghiu: „Va executa 7 ani de închisoare”

Fugarul în cauză se numește Cătălin Gheorghe Mazarache, zis și „Dan Duru”. Acesta a fost adus din Germania, după ce în 2023 a fost condamnat pentru infracțiuni de  „tâlhărie calificată”.

„Dan Duru, numele lui e Cătălin Gheorghe Mazarache şi a crezut că poate să scape de justiţia noastră. Tocmai l-am adus din Germania. Are de executat o pedeapsă de 7 ani şi va sta în penitenciar. A săvârşit mai multe infracţiuni de furt şi de tâlhărie.

Aşa cum vă spun, va rămâne în penitenciarul din România şi să ştiţi că multe persoane condamnate cred că fug din ţară şi se pot ascunde. Îi găsim pe toţi”, a anunţat Alina Gorghiu, într-un mesaj video postat, marţi, pe pagina ei de Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News
dan duru, tâlhar

Dan Duru. Sursă foto: Poliția Română

Cine este „Dan Duru”

În vara anului 2023, Poliția Română a demarat procedura de urmărire a unui bărbat din Șcheia, acesta fiind condamnat la o pedeapsă aparent severă pentru infracțiunea de tâlhărie calificată.

Cătălin Gheorghe Mazarache, cunoscut sub numele de "Dan Duru", a primit o condamnare la 7 ani de închisoare de la Judecătoria Gura Humorului, pentru o infracțiune comisă în aceeași localitate.

Mazarache este implicat și în dosare mai vechi de furt și tâlhărie. Acesta a comis furturi atât în țară, cât și în Irlanda. De la o vârstă fragedă, a fost implicat în furtul din locuințe, recurgând și la acte de violență pentru a-și asigura scăparea.

Multe dintre tâlhăriile sale au avut ca țintă case din municipiul Suceava, de unde autorul a reușit să fugă cu sume considerabile de bani sau bijuterii. "Dan Duru" a fost arestat și condamnat și pentru furturi comise în județul Neamț, tot prin spargerea locuințelor.

În luna aprilie 2023, Cătălin Gheorghe Mazarache, cunoscut și sub porecla de "Dur", după faptele sale, în special cele comise în străinătate, a fost condamnat definitiv. Ulterior, nu a mai putut fi găsit, iar procedurile de urmărire au fost demarate.