Evenimentul Zilei > Actualitate > Dan Diaconescu ia cu asalt colegiul lui Ponta la sfatul fiicei lui. „Când îl vede la televizor se distrează şi-l aseamănă cu Mickey Mouse”
Dan Diaconescu ia cu asalt colegiul lui Ponta la sfatul fiicei lui. „Când îl vede la televizor se distrează şi-l aseamănă cu Mickey Mouse”

Dan Diaconescu ia cu asalt colegiul lui Ponta la sfatul fiicei lui. „Când îl vede la televizor se distrează şi-l aseamănă cu Mickey Mouse”

Liderul PP-DD Dan Diaconescu a confirmat în această seară că şi-a depus candidatura în acelaşi colegiu din Târgu Jiu în care premierul Victor Ponta vrea să obţină un nou mandat de deputat.

"Am ales cel mai important colegiu din România, colegiul lui Victor Ponta. (…) Aici se va juca finala pentru postul de prim-ministru. Nouă decembrie este ultima zi în care Victor Ponta va mai fi prim-ministru în România", a proclamat acesta.
Diaconescu a explicat de ce a preferat să candideze împotriva lui Ponta, în loc să-i facă lui Crin Antonescu concurenţă în colegiul său senatorial din Teleorman: "Fata mea l-a preferat pe Victor Ponta, ea se distrează când îl vede la televizor şi-l aseamănă mereu cu Mickey Mouse", a spus liderul PP-DD.
Discurs antisistem
Prin discursul său de anunţare a candidaturii, Diaconescu s-a distribuit în rolul de luptător împotriva sistemului. Acesta a explicat că a intrat în cursa electorală, printre altele, pentru că actuala campanie electorală "ameninţa să fie cea mai plictisitoare şi cea mai anostă campanie din istorie", întrucât "toţi megaciocoii fug de adversarii lor", astfel încât s-a ajuns la un "blat ordinar USL-ARD la nivel naţional".
În aceeaşi notă, Diaconescu i-a cerut lui Ponta să demisioneze din funcţia de premier pentru ca lupta dintre ei doi să fie corectă.
Tudor Barbu şi alte achiziţii
PP-DD a făcut, în ultima zi de depunere a candidaturilor, o serie de achiziţii. Diaconescu l-a prezentat el însuşi pe realizatorul TV Tudor Barbu. Avocatul lui Diaconescu în cazul Oltchim, Daniel Fenechiu, va candida şi el în Bucureşti, în colegiul 19.
Tot astăzi, PP-DD s-a mai îmbogăţit cu o serie de parlamentari de la alte partide, rămaşi fără scaune şi dispuşi să-şi încerce norocul sub sigla PP-DD. Printre aceştia, deputatul de Dolj Gelu Vişan, aflat în război cu conducerea locală a PDL, care a refuzat să-l mai pună pe liste şi l-a şi dat în judecată, fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, candidat la Senat în colegiul 1 Craiova, Maria Barna (până de curând în UNPR) sau Marius Dugulescu, fost democrat-liberal, ambii aspiranţi la câte un colegiu de deputat în judeţul Timiş.
Ponta are emoţii doar pentru 2016
Victor Ponta, care şi-a depus candidatura tot astăzi, declara însă că nu are emoţii decât pentru 2016 şi că nu are probleme cu actualii săi contracandidaţi. Într-o demonstraţie a lipsei sale de griji, premierul a susţinut chiar că nici nu ştie cine sunt contracandidaţii săi. 
"Am emoţii şi pentru 2016, mai ales că acum…. or să mă voteze oamenii, dar în 2016 vreau să văd dacă va fi la fel", a comentat premierul, conform mediafax.ro. "Eu nu ştiu cine candidează şi repet nu am nicio problemă. Eu, unul, n-am nicio problemă de contracandidaţi, ci doar vreau să-i conving pe oamneni că echipa din 2004 merge mai departe", a declarat Ponta.
Referitor la posibila candidatură a lui Dan Diaconescu în Gorj, Ponta a mai spus, răspunzând unei întrebări, că "toată lumea e binevenită" în acest judeţ, dar că "mulţi au venit şi au plecat". "Aveţi dumneavoastră, presa, o obsesie. Nu ştim dacă vine şi mulţi au venit şi au plecat. Toată lumea e binevenită la Gorj. Cum e vorba, lung e drumul Gorjului", a afirmat Ponta. Acesta şi-a subliniat, totuşi, avantajele cu care intră în competiţie: "Eu am totuşi opt ani de parlamentar de Târgu Jiu şi oamenii ştiu destul de bine de câte ori am vorbit cu ei, de câte ori am venit, de câte ori m-am ţinut de cuvânt şi m-am ţinut de fiecare dată de cuvânt. În rest, e o competiţie, că doar nu o să candidăm singuri, dar realitatea este că e vorba de o înţelegere între noi şi oamenii care ne-au votat în această perioadă şi îmi doresc să nu-i dezamăgesc", a încheiat premierul.