Astfel, patru din cei opt consilieri ai ministrului Vlădescu au rămas fără post, se arată într-un ordin al ministrului de Finanţe, emis pe fondul măsurilor de austeritate adoptate de Guvern.

Dan Bittman spune că experienţa dobândită în cadrul ministerului este una pozitivă şi că decizia de restructurare a postului său nu l-a surprins.

„Am vorbit cu domnul ministru de multă vreme despre această măsură, aşa că nu a fost o decizie care să mă surprindă. Ieri mi-am dat demisia”, a declarat pentru evz.ro Dan Bittman.

Solistul spune că oricum şi-a donat salariul de consilier unor cazuri speciale, astfel că pierderea funcţiei nu va avea niciun impact asupra situaţiei sale financiare. Cei opt consilieri au avut în luna aprilie venituri cuprinse între 2.002 lei şi 6.987 lei, potrivit informaţiilor prezentate de instituţie.

În calitate de consilier al ministrului de Finanţe, Dan Bittman trebuia să medieze comunicarea dintre instituţie şi contribuabili, să o „îndulcească”. Însă, spune Bittman, acum lucrurile trebuie „spuse pe bune”, deoarece „ne-au ajuns 20 de ani de dulcegării”, iar ministrului de Finanţe i-a revenit sarcina de a comunica cele mai neplăcute lucruri.