Evenimentul Zilei > Social > Dan Andronic despre fenomenul vaccinărilor pe pile. Ne-am întors pe vremea PCR
Dan Andronic despre fenomenul vaccinărilor pe pile. Ne-am întors pe vremea PCR

Dan Andronic despre fenomenul vaccinărilor pe pile. Ne-am întors pe vremea PCR

Dan Andronic vorbește în cadrul emisiunii EvZ TV despre scandalul „pilelor PCR” și persoanele care s-au vaccinat fără programare. Alături de el se află și jurnaliștii Mirel Curea și Robert Turcescu.

Jurnalistul Dan Andronic a scris pe Facebook  despre reapariția pilelor în sistemul medical sub format testului PCR.

Acesta susține că peste 5.000 de oameni au fost vaccinați fără a fi programați pe platforma campaniei de vaccinare pusă la dispoziția cetățenilor de STS.

Reamintim că această platformă a avut probleme de funcționare încă de la început.

 

Dan Andronic și scandalul „pilelor PCR”. Cum funcționează sistemul?

Cine sunt cei care s-au vaccinat în afara listelor de programare? O întrebare la care jurnalistul răspunde fără ezitare în cadrul emisiunii EvZ TV.

„Eu cunosc cel puțin trei persoane care s-au vaccinat, nefiind ziariști, nefiind demnitari, nefiind militari, nefiind medici etc…”, a spus Dan Andronic.

Mirel Curea de asemenea îi dă dreptate lui Dan Andronic, dar consideră că problema nu se bazează, de fapt, pe pile.

„Or fi niște piloși. Eu nu cunosc pe nimeni. Mi se pare foarte complicat să strecori pe cineva, el fiind neprogramat”, a afirmat Mirel Curea.

Robert Turcescu intervine în discuția celor doi jurnaliști și explică cum ar fi putut fi acești 5000 de oameni „strecurați” pentru a se vaccina.

Turcescu consideră că aceste persoane au fost vaccinate, de fapt, de niște „prieteni” din sistemul medical, care în urma neprezentării la vaccinare a altor persoane, au rămas cu câteva doze „libere”.

Pe de altă parte, Dan Andronic consideră că acest vaccin nu se face „pentru că ți-a rămas”, ci „pentru că îl suni tu pe ăla”.

„Dacă ți-ar fi rămas, ai fi găsit o altă modalitate. E adevărat. Mereu sunt oameni care nu se prezintă. Dar aici vorbim de lucruri care sunt puțin mai complicate. Este ca în cazul oricărui medicament. Vrei medicamentul rapid, vorbești cu farmacista”, spune Dan Andronic.

„Demența pentru Euthyrox”

Jurnalistul Robert Turcescu a vrut să mai puncteze un moment important din evoluția timpurie a pandemiei: criza de Euthyrox din România.

„Eu când văd această demență legată de Euthyrox din România, medicamentul pentru tiroidă. un medicament absolut necesar celor cu probleme de acest fel. Cum mă?! Să ajungi tu, stat român, să nu mai ai. Am văzut oameni bătrâni plângând în fața farmaciilor.

Nu se poate așa ceva.

Legat de piloși, toți farmaciștii din România au liste cu numere de telefoane ale un persoane pe care îi anunță imediat: ne-au adus 20 de cutii de Euthyrox, vi le opresc pe toate, doamnă?

Trebuie declanșate campanii pe tema asta”, susține Robert Turcescu.

„Legenda spune despre Vlad Voiculescu că a fost văzut cărând cu sacoșa pentru bolnavii de cancer medicamente din străinătate.

Eu vreau să-l văd cărând sacoșa cu Euthyrox-ul”, a mai spus el.